Foto: tinca
Toto je tiež klasika, ale mám rada prívarky, najmä stručkové, takže jeden ponúkam.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaríme si zemiaky s korením, soľou,bobkovým listom a cesnakom. Stručky si z nálevu scedíme. Keď sú zemiaky mäkké pridáme struky, pomiešame a hneď vlejeme smotanovú alebo mliekovú zátrepku a prevaríme. Dochutíme cukrom a limetovou alebo citrónovou šťavou. Ja ocot nepoužívam na okyslenie. Tak isto nerobím zásmažku. Ak nechceme použiť do zátrepky múku, tak po uvarení zemiakov si zo 10 kociek vidličkou roztlačíme a s tým zahustíme. Potom už vlejeme len čistú smotanu, alebo mlieko. Na záver po odstavení pridáme nasekaný kôpor.
- 2
Ako prílohu som urobila jedno stratené vajce, volské oko a opiekla som 1/2 párku.
- 2
Diskusia k receptu