Prívarok zo zelených strúčkov

tinca - fotkatinca, 25. mája 2010
Prívarok zo zelených strúčkov
Foto: tinca

Toto je tiež klasika, ale mám rada prívarky, najmä stručkové, takže jeden ponúkam.

3
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400  g plechovka
2-3 ks
250 ml
10 zrniek
1-2 ks
2-3 stručky
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvaríme si zemiaky s korením, soľou,bobkovým listom a cesnakom. Stručky si z nálevu scedíme. Keď sú zemiaky mäkké pridáme struky, pomiešame a hneď vlejeme smotanovú alebo mliekovú zátrepku a prevaríme. Dochutíme cukrom a limetovou alebo citrónovou šťavou. Ja ocot nepoužívam na okyslenie. Tak isto nerobím zásmažku. Ak nechceme použiť do zátrepky múku, tak po uvarení zemiakov si zo 10 kociek vidličkou roztlačíme a s tým zahustíme. Potom už vlejeme len čistú smotanu, alebo mlieko. Na záver po odstavení pridáme nasekaný kôpor.

  2. 2

    Ako prílohu som urobila jedno stratené vajce, volské oko a opiekla som 1/2 párku.

    Prívarok zo zelených strúčkov - obrázok 2

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
P.S. Lepšie mi chutí okyslené s citrónom alebo limetkou, ocot používam len výnimočne. Zápražky tiež nerobím mám to zvyk odvtedy ako bola mamina chorá a musela mať diabetickú diétu. Poradila mi to vtedy kamoška-lekárka, vraj je to záťaž na organizmus. Odvtedy ich nerobím a nechýbajú mi.
tiež nerobím zápražky, ale ja používam vždy ako zátrepku kyslú smotanu+trochu mlieka+hl.múka+1žĺtok.Tak ma to naučila ešte moja mamka a i keď som skúšala aj iné túto ešte žiadna neprekonala...aspoň pre mňa
ja zásmažky nepoužívam roky rokúce, ak už je to nevyhnutné použijem zátrepku, alebo zahustím polievku zemiakom, zemiakovou múčkou alebo použijem maizenu. Prívarky mám rada ale používam kyslú smotanu nie šľahačku

Pridaj komentár k receptu: