Foto: jody
Ako oči menia chuť.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky očistíme a po dĺžke prekrojíme na polovicu. Každú polovicu šikmo narezávame na tenké plátky, ale nie až dokonca, tak aby sme vytvorili niečo ako hrebienok.
- 2
Spodnú časť každého zemiaka potrieme olejom, poukladáme na plech na pečiaci papier, posolíme a posypeme ľanovým semiačkom. Upečieme do zlatova.
- 3
Používame či už ako prílohu k čomukoľvek, alebo ako samostatné jedlo so zeleninovým šalátom, alebo riadnym hrnkom kyslého mlieka. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Musím nafotiť a hodiť sem.
@altyn , neboj sa toho ľanu, okrem toho, že je veľmi zdravý, upečený je fantastický. :-) Alebo si ich posyp mletou paprikou a môžeš ich vydávať za maďarský recept... :-))) ;-)