Hrebienky

jody - fotkajody, 15. mája 2010
Hrebienky
Foto: jody

Ako oči menia chuť.

4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a po dĺžke prekrojíme na polovicu. Každú polovicu šikmo narezávame na tenké plátky, ale nie až dokonca, tak aby sme vytvorili niečo ako hrebienok.

  2. 2

    Spodnú časť každého zemiaka potrieme olejom, poukladáme na plech na pečiaci papier, posolíme a posypeme ľanovým semiačkom. Upečieme do zlatova.

  3. 3

    Používame či už ako prílohu k čomukoľvek, alebo ako samostatné jedlo so zeleninovým šalátom, alebo riadnym hrnkom kyslého mlieka. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

babidka
@jody - pacia s mi a tak dnes budu u nas ako priloha - na nedelny obed treba cosi krajsie ako obligatnu ryzu ci zemiaky:-)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Tak tak, aj ja sa teším každému novému nápadu. Robím niečo podobné, len viac ingrediencií. Takto nakrájané pokvapkám olejom, soľ,posypem provensálskym korením a zapiecť. Pečiem do zlatova, polejem sladkou smotanou a znovu zapiecť ale len asi 10 min.
Musím nafotiť a hodiť sem.
zdezda
:-) efektné, urobím si ich dnes k rybe, dík
marienka44
Kedze v recepte nie je uvedena gramaz zemiakov, ako sa urcilo, ze je to pre 4 porcie? :-)
wewesh
marienka je to tam presne napisane...jaze to dajake kolace
sracz
Jody - no toto?! Suoer nápad! Ďakujem!
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
Jednoduché a pritom také úžasné!
martina34
toto je fain nápad, zemiaky môžem na akýkoľvek spôsob a toto bude príjemné spestrenie :-)
klaura
to je nápad !!! pekné, cítim ako voňajú :)
evanaaa
Dobré! A kto nedrží diétu, ako ja, mohol by do 2 -3 zárezov vložiť prúžok slaninky, alebo šunky, či syra. Ale ako príloha to stačí takto.
evanaaa
A pre marienku44 - 2 väčšie alebo 3,4 menšie zemiaky na osobu by hádam aj stačili.Alebo prispôsobiť množstvo chuti, to by šlo.
svetlana9
no tak ja si určím množstvá takto - pre mňa jedna porcia = 1 kilo, a pre tie tri ostatné osoby po 30 dg - teda by som piekla 2 kg - xixixixixi
altyn
Teda @jody , ja som myslel že to je recept od niektorého zo šéfkuchárov a že to nafotil profesionálny fotograf.... Krása! Určite už budem piecť zemiaky len takto, len použijem kmín, lebo ľanové semiačka nemusím. :-)))
jody
ďakujem, som rada, že sa vám to páči :-)
@altyn , neboj sa toho ľanu, okrem toho, že je veľmi zdravý, upečený je fantastický. :-) Alebo si ich posyp mletou paprikou a môžeš ich vydávať za maďarský recept... :-))) ;-)
cica2
nápadité a krásne, si šikuľka! :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia