Tekvicový prívarok

idora - fotkaidora, 27. mája 2010

Tento recept mám od kamarátky. Klasický prívarok mi nikdy nechutil, ale tento recept mám rada, tak možno zachutí aj iným. V lete je to veľmi rýchly obed, alebo večera.

3-4
porcie
10-15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 balíček
1 ks
1 lyžička

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme do sklovita pokrájanú cibuľku a na kolieska nakrájané olivy, pridáme nastrúhanú tekvicu alebo cuketu, ktorú pred tým olúpeme a odstránime z nej semienka. Krátko osmažíme. Nakoniec pridáme rozmrvenú nivu, ktorá prívarok pekne zahustí a dodá mu tú správnú chuť. Kto potrebuje môže dosoliť, ja nesolím, niva je dosť slaný syr. Podávam k tomu zemiaky alebo cestoviny. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

alexdidi
vidí sa mi to ako výborná kombinácia...ja si ho pripravím bez olív/tým nemôžem prísť na chuť/...dík za nápad
kittys
Nikdy nemôžem prísť na chuť tomu tekvicovému prívarku, ale tou nivou to môže byť tá "čeršnička na torte" - určite to fajtn dochutí, určite vyskúšam!!!
zitar
Tekvicový prívarok nám síce v rodine chutí, ale tento "vylepšený" určite vyskúšam
samanka
takto pripravený prívarok nazývame "cuketové slíže". Keď je sezóna, často ho robievam, pretože je to ľahké a chutné jedlo

Zaujímavé video z archívu TV Varecha