Foto: bublika
Toto vznikne ked v chladničke máte samé zbytky a nič sa vám poriadne nechce :) mala som pocit že sme jedli snáď už všetko Zobraziť celý popisToto vznikne ked v chladničke máte samé zbytky a nič sa vám poriadne nechce :) mala som pocit že sme jedli snáď už všetko na svete tak som dumala, čo si dáme na obed.no a potom prišiel mladý, ktorý víťazoslávne zahlásil: "Spravme si palacinky!". Na čo sme samozrejme reagovali všetci pohŕdavím pohľadom lebo veď to naši hltajú ako dezert...no ale keďže pre mňa je najlepší dezert klobáska :) tak sme to trošku pozmenili a parádne si pochutili
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
takže pekne po poriadku:klasické palacinkové cesto (nesladené) si spravíme o niečo riedkejšie ako zvyčajne.potom tam nastrúhame približne polovicu jednej cukety-najemno aby sme to cestíčko trošku zahustili.je dobré soliť to až nakoniec keďže cuketa pustí vodu. je treba to nechať trošku odstáť práve kvôli tomu aby sme videli ako sa cesto zachová a prípadne ešte upravili jeho konzistenciu. Ja dávam do cesta (aj na klasické palacinky) trošku minerálky aby ho bublinky nadýchali. no a potom si spravíme na strednom až miernom ohni palacinky.
- 2
plnka je veľmi jednoduchá ale o to chutnejšia.nakrájanú jarnú cibuľku osmažíme na olivovom oleji (nenechajte ho dlho zohrievať bez cibule lebo zhorí), pridáme nakrájanú slaninku, šunku a potom aj cuketu a všetko necháme pekne osmažiť resp. môžeme to trošku podliať vodou aby sa spravila šťavička-ale naozaj minimum, lebo ináč to bude z palaciniek vytekať a to nechceme. ja som tam napríklad dala trošku paradajkového pretlaku (asi lyžicu), ktorý to všetko krásne spojil a nakrájala som ešte pár drobných cherry paradajok takže to malo super letnú chuť. pridáme bylinky (bazalka, tymián, oregano, rozmarýn...), soľ, korenie a hotovo. v podstate sa do plnky môže dať to, čo nájdete doma ale my sme mali toto :)
- 3
no a keď ich naplníte-rozumej palacinky :)- tak ich polejeme cesnakovo smotanovým dressingom (smotana, pár lyžíc tatárky podľa chuti, soľ, cesnak, prípadne pažítka pre viac farebnosti). Ja som na vrch ešte nastrúhala syr Grana Padano.dodalo to tomu takú pikantnejšiu chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vyzerá to totiž skvele !!!