Foto: frezia68
Napriek nepriaznivému počasiu všade je ponuka rôznej jarnej a skorej zeleniny,tak som využila ponuku kalerábov. Najradšej mám naše výrobky, kde dozreli, to sa nedopátram, Zobraziť celý popisNapriek nepriaznivému počasiu všade je ponuka rôznej jarnej a skorej zeleniny,tak som využila ponuku kalerábov. Najradšej mám naše výrobky, kde dozreli, to sa nedopátram, ale možná že niekoho budem inšpirovať......
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mladé,stredne veľké kaleráby očistíme a vydlabeme tak,aby ostali steny kalerábu hrubé asi 1/2 cm.Vydlabané kúsky položíme bokom a nakrájame na hranolčeky,budú použité.
- 2
Mäso pomelieme,pridáme trocha predvarenú ryžu, soľ, čierne korenie,vajce a na drobno postrúhanú menšiu cibuľu.Všetko dobre premiešame a naplníme kaleráby.
- 3
Na oleji speníme cibuľu,pridáme nakrájané zvyšky kalerábov,na to naukladáme naplnené kaleráby,podlejeme osolenou vodou a dusíme,pokiaľ nebudú mäkké.Môžeme prikryť zrezaným vrškom kalerábu.Po zmäknutí kaleráby vyberieme a rezančeky zvyšných kalerábov zahustíme smotanou,alebo s mliekom a trochou múky.Prevaríme,doložíme na tenko nakrájané kalerábové mladé listy a kaleráby vložíme späť.Môže to byť samostatné jedlo,alebo so zemiakovou kašou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vyskusam!