Plnené kaleráby

frezia68 - fotkafrezia68, 3. júna 2010
Plnené kaleráby
Foto: frezia68

Napriek nepriaznivému počasiu všade je ponuka rôznej jarnej a skorej zeleniny,tak som využila ponuku kalerábov. Najradšej mám naše výrobky, kde dozreli, to sa nedopátram, ale možná že niekoho budem inšpirovať......

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

6  ks
30  dkg
10  dkg
2  ks
1  ks
2  lyžice
2  dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mladé,stredne veľké kaleráby očistíme a vydlabeme tak,aby ostali steny kalerábu hrubé asi 1/2 cm.Vydlabané kúsky položíme bokom a nakrájame na hranolčeky,budú použité.

  2. 2

    Mäso pomelieme,pridáme trocha predvarenú ryžu, soľ, čierne korenie,vajce a na drobno postrúhanú menšiu cibuľu.Všetko dobre premiešame a naplníme kaleráby.

  3. 3

    Na oleji speníme cibuľu,pridáme nakrájané zvyšky kalerábov,na to naukladáme naplnené kaleráby,podlejeme osolenou vodou a dusíme,pokiaľ nebudú mäkké.Môžeme prikryť zrezaným vrškom kalerábu.Po zmäknutí kaleráby vyberieme a rezančeky zvyšných kalerábov zahustíme smotanou,alebo s mliekom a trochou múky.Prevaríme,doložíme na tenko nakrájané kalerábové mladé listy a kaleráby vložíme späť.Môže to byť samostatné jedlo,alebo so zemiakovou kašou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Robievam presne ako ty, iba na zátrepku používam aj kyslú smotanu...výborné jedlo...chutí nám s novými varenými zemiakmi...ďakujem za pripomenutie, tohto roku sa nám tá jar akosi posúva kvôli počasiu.
:-) to musí byť lahodné, určite dobré aj bez zemiakov, ukladám si
Kaleraby som este v zivote neplnila,ale boli uz od detstva mojou oblubenou zeleninou,v surovej forme.Tie tvoje vyzetraju lakavo,
vyskusam!