Dip z pečenej papriky

Pavol Lipták
šéfkuchár reštaurácie Seasons hotela Falkensteiner v Bratislave, 3. júna 2010
Dip z pečenej papriky
Foto: Hellmann´s
4
porcie

Suroviny

4 PL
100 g
 štipka
 štipka
 troška




Postup

  1. 1

    Papriku upečieme v rúre domäkka, ošúpeme šupku a odstránime jadro so semiačkami. Dáme ju do mixéra spolu s majonézou, šťavou z citróna a dobre rozmixujeme na jemnú pastu.

  2. 2

    Dochutíme soľou, štipkou cukru a korením. Na záver primiešame nasekaný tymian.

  3. 3

    Náš tip: Tento univerzálny dip je vhodný k mäsám, grilovaným klobáskam a párkom, k pečivu a zelenine.

Diskusia k receptu

kuchtik
všetko je super ale vedela by som si to predstaviť aj bez majolenky a miesto nej by som rozmačkala avokádo.. Čo je v tom dipe červené kúsky keď je to mixnuté?
kuchtik
a kto má rád cesnak tak ja osobne tam pridám aj ten. Už sa teším na tie šťavnaté červené papriky v lete, lebo dnešná ponuka ešte nemá tú pravú chuť. Čo Vy na to varechári?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia