Dip z pečenej papriky
Pavol Lipták
šéfkuchár reštaurácie Seasons hotela Falkensteiner v Bratislave, 3. júna 2010
šéfkuchár reštaurácie Seasons hotela Falkensteiner v Bratislave, 3. júna 2010
Foto: Hellmann´s
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Papriku upečieme v rúre domäkka, ošúpeme šupku a odstránime jadro so semiačkami. Dáme ju do mixéra spolu s majonézou, šťavou z citróna a dobre rozmixujeme na jemnú pastu.
- 2
Dochutíme soľou, štipkou cukru a korením. Na záver primiešame nasekaný tymian.
- 3
Náš tip: Tento univerzálny dip je vhodný k mäsám, grilovaným klobáskam a párkom, k pečivu a zelenine.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu