Foto: martina34
Konečne niečo v záhrade narástlo a blato preschlo. Špenátové lístky už lákajú, tiež reďkovky a šalát.
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Množstvo som nepísala, záleží od vás, koľko špenátu a ostatnej zeleniny dáte, či to bude príloha alebo hlavné jedlo a podľa toho aj koreniny. Lístky špenátu si dobre umyjeme a tiež aj reďkovku. Lístky natrháme na drobné kúsky, nerežeme ich nožom. Nakrájame reďkovky, škrabkou na zemiaky si nastrúhame mrkvu na jemné plátky. Môžeme pridať napríklad červenú papriku hrubostennú alebo aj inú zeleninku. Pridáme zostrihanú žeruchu a na kocky pokrájané údené tofu. Trochu posolíme, posypeme šalátovým korením a pridáme šťavu z citróna. Dobre premiešame a šalátik je hotový.
Žeruchu sejem na navlhčené vatové kruhy - tanpóny, presne tak ako aj na vatu, rozdiel je len v tom, že sa s tým ľahšie manipuluje. Keď potrebujem, zoberiem jeden krúžok a rovno ho ostrihám do čoho potrebujem. Krúžky mávam poukladané v kuchyni na okne na malom tanieriku.