Foto: martina34
Mám veľmi rada takúto polievku, už sa teším, keď už bude z vlasnej úrody, ak úroda bude. Uvarená cukina v tejto polievke má chuť Zobraziť celý popisMám veľmi rada takúto polievku, už sa teším, keď už bude z vlasnej úrody, ak úroda bude. Uvarená cukina v tejto polievke má chuť vareného kuracieho mäska.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistíme si zeleninu. Mrkvu a zeler nakrájame na menšie kúsky a dáme variť do vody cca 2 litre. Pridáme aj cibuľu nakrájanú na pásiky a keď sú mrkva a zeler tak skoro uvarené, pridáme aj cukinu pokrájanú na kúsky. Varíme ešte asi 10 minút. Pridáme vegetu a do vriacej polievky vkladáme krupicové halušky, ktoré si urobíme zmiešaním vajíčka a krupice. Vkladáme ich mokrou lyžicou do vriacej polievky. Robíme ich vo veľkosti 1/4 čajovej lyžičky, aby neboli veľmi veľké. Pred dovarením pridáme nakrájanú petržlenovú vňaťku a polievku odstavíme.
Diskusia k receptu