Falošná kuracia polievka z cukiny

martina34 - fotkamartina34, 6. júna 2010
Falošná kuracia polievka z cukiny
Foto: martina34

Mám veľmi rada takúto polievku, už sa teším, keď už bude z vlasnej úrody, ak úroda bude. Uvarená cukina v tejto polievke má chuť Zobraziť celý popisMám veľmi rada takúto polievku, už sa teším, keď už bude z vlasnej úrody, ak úroda bude. Uvarená cukina v tejto polievke má chuť vareného kuracieho mäska.

6
porcií
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 ks
3 ks
1 ks
2 čl
2 PL
Krupicové halušky:
1 ks
3 PL




Postup

  1. 1

    Očistíme si zeleninu. Mrkvu a zeler nakrájame na menšie kúsky a dáme variť do vody cca 2 litre. Pridáme aj cibuľu nakrájanú na pásiky a keď sú mrkva a zeler tak skoro uvarené, pridáme aj cukinu pokrájanú na kúsky. Varíme ešte asi 10 minút. Pridáme vegetu a do vriacej polievky vkladáme krupicové halušky, ktoré si urobíme zmiešaním vajíčka a krupice. Vkladáme ich mokrou lyžicou do vriacej polievky. Robíme ich vo veľkosti 1/4 čajovej lyžičky, aby neboli veľmi veľké. Pred dovarením pridáme nakrájanú petržlenovú vňaťku a polievku odstavíme.

Diskusia k receptu

tothka
Práve som dojedla cuketový prívarok, tiež z Varechy, ale táto polievka sa mi zdá príliš dietna - bez masti, pridala by som možno aspoň kocku bujonu, lebo cuketu mám rada.
viera1
Ja orestujem zeleninu na masle s cibuľkou a potom zalejem vodou a varím.Podobný vývar sa varí z jadierok tekvice,ale chutí ako hovädzí vývar.
alzbetka2
o tejto polievke som už voľakedy počula, ale som ju nevyskúšala. odkedy som bola na liečení v Bardejove, občas varím zeleninovú polievku,ktorú som nazvala "bardejovská", ale táto sa mi vidí lepšia.Tie krupicové halušky robím aj ja, ale na jedno vajce dávam lyžičku oleja, soľ a krupicu,
viera1
Martinka,prepáč,že tak neskoro:Nie zo suchých jadierok,normálne z tekvice vnútro,ktoré sa vyhadzuje,keď čistíš tekvicu.Proste dáš tam všetko ako do hovädzieho vývaru,ale miesto mäsa tieto jadierka.A môžu to aj ľudia s vysokým cholesterolom.Zeleninu vyberieš,vývar precedíš a máš komplet obed .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia