Dip z červenej fazule
Pavol Lipták
šéfkuchár reštaurácie Seasons hotela Falkensteiner v Bratislave, 3. júna 2010
šéfkuchár reštaurácie Seasons hotela Falkensteiner v Bratislave, 3. júna 2010
Foto: Hellmann´s
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Slaninu nakrájame na tenké pásiky asi 4 mm a na suchej panvici pomaly necháme taviť dochrumkava. Pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu a pozvoľna restujeme asi 10 minút. K cibuli vložíme na kocky pokrájanú rajčinu. Zvýšime plameň a restujeme asi 5 minút.
- 2
Prilejeme rajčinovú omáčku, necháme prevariť 5 minút, až kým všetko mierne nezhustne. Do omáčky vložíme fazuľu, majonézu a v prípade potreby dochutíme soľou, korením, octom a cukrom. Omáčka má mať sladko-kyslú chuť. Môžeme podávať teplú alebo studenú.
- 3
Náš tip: Vynikajúco sa hodí k bravčovým rebierkam na mede a steakom rôzneho druhu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu