Dip z červenej fazule

Pavol Lipták
šéfkuchár reštaurácie Seasons hotela Falkensteiner v Bratislave, 3. júna 2010
Dip z červenej fazule
Foto: Hellmann´s
4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

100 g
1 ks
200 g
1 ks
4 PL
4 PL




Postup

  1. 1

    Slaninu nakrájame na tenké pásiky asi 4 mm a na suchej panvici pomaly necháme taviť dochrumkava. Pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu a pozvoľna restujeme asi 10 minút. K cibuli vložíme na kocky pokrájanú rajčinu. Zvýšime plameň a restujeme asi 5 minút.

  2. 2

    Prilejeme rajčinovú omáčku, necháme prevariť 5 minút, až kým všetko mierne nezhustne. Do omáčky vložíme fazuľu, majonézu a v prípade potreby dochutíme soľou, korením, octom a cukrom. Omáčka má mať sladko-kyslú chuť. Môžeme podávať teplú alebo studenú.

  3. 3

    Náš tip: Vynikajúco sa hodí k bravčovým rebierkam na mede a steakom rôzneho druhu.

Diskusia k receptu

kuchticka
dobre znejuci recept, zajtra idem skusat, lebo kde su fazole to lubim. A su zdrave!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia