Foto: martina34
Snažila som sa zachovať aj fainovú chuť pečenej zeleniny a tiež veľkú časť vitamínov.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
Pečená časť: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
5 strúčikov |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
10 ks |
|
Nepečená časť: | |
4 listy |
|
4 PL |
|
1/4 ks |
|
1 ks |
|
1 šálka |
|
4 PL |
|
1 PL |
|
štipka |
|
1/2 ks |
|
Na prípravu ryby: | |
500 g |
|
|
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Najskôr si nakrájame cibuľu a necháme ju trochu postáť. Medzi tým aj cukinu, papriku, natrháme špenátové lístky, a nakrájame na drobno aj cesnak. Všetko uložíme do pripraveného pekáča vymasteného olivovým olejom. Posolíme a dáme trochu soli, oregana a nasekaný rozmarín. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 8 minút pri 200 stupňoch.
- 2
Do druhého pekáčika si pripravíme rybku, iba ju trošku posolíme a posypeme sekaným rozmarínom. Pri pečení ju prikryjeme a pečieme 10 minút na 200 stupňov.
- 3
Pripravíme si misu a do nej natrháme kúsky ľadového šalátu, pridáme kukuričku, naklíčené mungo fazuľky, nastrihanú žeruchu, na tenko nakrájaný pór, čierne olivy a nakrájanú paradajku. Keď nám pečená časť vychladne pridáme ju do šalátu, dobre premiešame a dochutíme soľou a šťavou z 1/2 citróna.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu