Polopečený šalát s rybkou

martina34 - fotkamartina34, 29. mája 2010
Polopečený šalát s rybkou
Foto: martina34

Snažila som sa zachovať aj fainovú chuť pečenej zeleniny a tiež veľkú časť vitamínov.

4
porcie
30 minút
príprava
18 minút
na 200 °C

Suroviny

Pečená časť:
1 ks
1 ks
1 ks
2 PL
5 strúčikov
podľa chuti
10 ks
Nepečená časť:
4 listy
4 PL
1/4 ks
1 ks
1 šálka
4 PL
1 PL
štipka
1/2 ks
Na prípravu ryby:
500 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Najskôr si nakrájame cibuľu a necháme ju trochu postáť. Medzi tým aj cukinu, papriku, natrháme špenátové lístky, a nakrájame na drobno aj cesnak. Všetko uložíme do pripraveného pekáča vymasteného olivovým olejom. Posolíme a dáme trochu soli, oregana a nasekaný rozmarín. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 8 minút pri 200 stupňoch.

  2. 2

    Do druhého pekáčika si pripravíme rybku, iba ju trošku posolíme a posypeme sekaným rozmarínom. Pri pečení ju prikryjeme a pečieme 10 minút na 200 stupňov.

  3. 3

    Pripravíme si misu a do nej natrháme kúsky ľadového šalátu, pridáme kukuričku, naklíčené mungo fazuľky, nastrihanú žeruchu, na tenko nakrájaný pór, čierne olivy a nakrájanú paradajku. Keď nám pečená časť vychladne pridáme ju do šalátu, dobre premiešame a dochutíme soľou a šťavou z 1/2 citróna.

    Polopečený šalát s rybkou - obrázok 3

Diskusia k receptu

zdezda
:-) pekne naaranžované, rybku môžem s hocičím, ten šalátik sa mi zdá trochu zložitý, veľa ingrediencií, ale pekný :-)
martina34
zdenda, do teraz som pripravovala šalátiky pre seba, maximálne jedla ich dcéra a muž, no svokre zistili cukrovku a tak, koniec ťažkým jedlám, šalátiky robím aj im, no aby som uspela, zvolila som síce zložitejšiu, ale chutnú kombináciu, aby to nebolo len surové, čo im veľmi nejde, takto to tá pečená zeleninka trochu "okabáti".
karolka
Surovín aj na tri rôzne šaláty, takúto zmes nemusím, možno by sa mi prekrývali chute, ale proti gustu, žiaden dišputát. Ale inak myslím zdravé jedlo a určite dobre zasýti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia