Foto: tinca
Po včerajšej pečienkovej bombe som sa rozhodla dnes pre niečo odľahčujúce. Bol to tento výborný jarný šalátik, plný vitamínov.
porcie
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky potrebné suroviny.
-
2
Kapustu prekrojíme, vykrojíme hlúby a nastrúhame, tak isto aj mrkvu tú na jemnejšom strúhadle. Cibuľku nakrájame nadrobno môžem dať aj zopár cvíbikov a zvyšok si necháme na ozdobu. Tofu pokrájame na kocky. Suroviny zľahka pemiešame,nakoniec pridáme olivy, dávam čierne, ale mi došli tak som použila zelené. Málinko osolíme /ani nemusíme/, lebo olivy sú slané a zakvapneme limetkovou šťavou. Medzitým si pripravíme z kyslej smotany a ostatných surovín dresing.
-
3
Šalát servírujeme poliaty dresingom a k tomu kaiserku, bagetku, ale hodí sa aj ako príloha k jedlu. Ja som ho mala na obed a bol riadne sýty.
aj ja dnes na salat, len tak na lahko mame rovnake chute.
Vyzera to velmi pekne.