Túto polievku varieva moja mama, a teda už aj ja, milujem ju, ale zistila som, že dochutiť ju tak, aby chutila ako mamina chce Zobraziť celý popisTúto polievku varieva moja mama, a teda už aj ja, milujem ju, ale zistila som, že dochutiť ju tak, aby chutila ako mamina chce kus treningu :), tak tento rok som zahájila tréning. Žihlava je najlepšia samozrejme na jar, o polnoci keď je spln :) lebo vtedy majú rastliny najviac živín..nuž ale, inak zakaždým keď sa vyberieme na prechádzku, kde je cesta ďaleko..nazbierame vršky žihlavy..dobré je mať so sebou rukavice, a keď nie, tak si treba inak poradiť :P
Postup
-
1
Dáme si zovrieť vodu v hrnci. V druhom hrnci si spravíme zápražku z cibuľky, mletej papriky a múky, zalejeme vodou a pridáme nadrobno pokrájaný zemiak, tento zemiak slúži na zahustenie polievky. Zvyšné zemiaky pokrájame na klasické kúsky, tieto zemiaky budú spĺňať rolu klasických zemiakov v polievke :), pridáme soľ, vegetu, nové korenie. Keď sa nám voda v druhom hrnci varí, pridáme žihlavu, necháme iba prejsť varom, aby sa očistila, vypneme, precedíme, vznikne nám zelená hrudka, necháme vychladnúť, keď je vychladnutá, pokrájame a 5 min. pred dovarením polievky, pridáme do polievky. Krásna veta :)) . Po 5 min. odstavíme. Dochutíme, môžme pridať ešte cibuľku, pažítku, a pod. Dúfam, že bude chutiť, a neprhlí :)
Diskusia k receptu