Mrkvové guľky
Mrkvové guľky môžeme pripraviť ako prílohu k mäsu alebo doplnené piškótami ako dezert. Ak chceme viac...
Moja bruschetta
Bruschetta alebo chlebík/bageta s rajčinkami je jednoduchá na prípravu a skvelá ako snack na večeru alebo na...
Údené mäsko na opraženej cibuľke
Je to môj čistý výmysel. Časová tieseň, v chladničke len kus údeného, trochu zemiakov...
Citrónový zákusok (Lemon Tart)
Jednoduchy, osviezujuci kolacik, vhodny ako zakusok po sytych jedlach.
Medové krídelká
Tento recept som vyskusala prvy raz . Pochadza z receptov" Varime s medvedom" . Obavala som...
Slivkovo - tvarohová pochúťka
Múku, mlieko, vajcia a soľ zmiešame a cesto necháme 20 minút oddýchnuť. Slivky necháme...
Zemiaky s nivou
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode. Scedíme a odrežeme hornú tretinu ako vrchnák....
Ryba na nedeľu
Upravenú porciu lososa osolíme, okoreníme a zakvapneme limetkovou šťavou. Opečieme na olivovom oleji . Rybu dame do...
Rebarborový krém
Očistenú rebarboru zalejte troškou vody, pridajte cukor a krátko povarte, zahustite jedným sáčkom vanilkového pudingu. Do pol...
Vyprážané roštenky
Komentář k receptu na roštěnky Girardi od Marlen, kde píše o velmi křehkém a uleželém masíčku,...
Gyros šalát
V jedno teplé, aprílové popoludnie sme grilovali kuracie prsia. Zabudli sme na pečivo, tak čo...
Bábovka raz - dva
Dnes som ju piekla v malom pekáčiku, nie v bábovkovej forme, lebo som si ju...
Mäsová roláda v parnom hrnci
Dlho som váhala či zverejniť tento recept pretože mäsová roláda je celkom bežný recept a dá sa...
Knedlíčky s čiernym korením
Oblíbená příloha k "hovädziemu ako divina". "Těsto" připravuji v den, kdy nakládám maso, obojí...
Hovädzie ako divina
Netradiční úprava hovězího masa, vhodná i pro návštěvy, je vcelku jednoduchá na přípravu a může...
Kuracia huspenina
Kuracie mäso umyjeme a osušíme a v rozpálenom oleji na panvici z oboch strán dozlatova upečieme...
Bravčové pečené so syrom
Mäso narežeme až ku kosti (ale aby ostalo v celku) na plátky a osolíme. Obidva druhy...
Bravčová pečeň na orientálny spôsob
Pečeň umyjeme a osušíme. Pokrájame na kúsky a opražíme na oleji. Okoreníme mletým čiernym korením,...
Bravčové rezne s jogurtovou omáčkou
Mäso umyjeme, osušíme, orežeme mastné. Osolíme a opaprikujeme. Syr nakrájame na pruhy 4cm...
Fazuľový šalátik
Kúpila som konzervu červenej fazuľky tak som niečo namiešala dúfam, že aj vám bude chutiť ako...
Bravčová minútka
Keď treba niečo expresne uvariť, robievam tieto minútky, dajú sa aj z kuracieho alebo morčacieho...
Rozmarínovo-citrónový koláč
Kricek rozmarinu upesne obsekany a treba vymyslat recpety. Tento recept zaradujem do mojej sub- kategorie vikendove...
Spišský tanier
Také jedlo sme si raz objednali na salaši pri Starej Ľubovni. Doniesli nám ho na veľkej mise...
Bulharská fazuľová polievka - bob čorba
Aj v Bulharsku sa varí viacej druhov fazuľovej polievky - z bielej i strakatej fazule , ...
Fajnová žemľovka
Žemľovku som do mojej 45-ky nikdy neochutnala. Mala som k nej odpor, veď ako už...
Trevisano s orechami a rozmarínovým kuraťom
Trevisano je čakanka z okolia Treviso v Taliansku. Má tmavočervené listy a biele žilky. Chuť je...