Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Čokoládový krém: Pripravíme si všetky suroviny.
-
2
Smotanu, kakao, ceru, cukor a čokoládu dáme do hrnca.
-
3
Na miernom ohni, za stáleho miešania privedieme k varu. Povaríme asi 2 minúty a odstavíme. Hmotu necháme vychladnúť za občasného premiešania, aby tuk nevystúpil nahor. Odložíme do chladničky.
-
4
Na druhý deň hmotu vyberieme a necháme pri izbovej teplote aspoň hodinu. Potom šľahačom dlhšie šľaháme na penu - cca 10 minút.
-
5
Penou naplníme formičky a uložíme do chladničky. Po hodine formičky zhora krátko zahrejeme fénom a penu vyklopíme. Necháme pri izbovej teplote aspoň 30 minút.
-
6
Ríbezľové mrazené pyré: Pripravíme si mrazené ríbezle a agávový sirup. Ríbezle rozmixujeme. Osladíme sirupom podľa chuti. Naplníme formičky a odložíme do mrazničky.
-
7
Po hodine vyberieme z mrazničky, formičku zhora nahrejeme fénom a mrazené pyré vyklopíme.
-
8
Čokoládový krém pred podávaním posypeme kakaom, ríbezľové pyré ozdobíme celými ríbezľami.
Diskusia k receptu