Sviečková na smotane fotorecept

sladkacokolada - fotkasladkacokolada, 27. novembra 2011

Na Varecha.sk máme veľa roznych receptov na sviečkovú na smotane, tak ja pridám ten moj osvedčený recept.

120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
8 ks
3 ks
kúsok
1 ks
kúsok
1,5-2 KL
1/2 KL
6 ks
6 ks
2 KL
2 KL
1/4
1,5-2 dcl
1 dcl
3-4 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Očistíme a umyjeme zeleninu. Maso umyjeme , osolíme , okoreníme, posypeme mletou paprikou.

    Sviečková na smotane (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji opečieme maso aj zeleninu, pridáme cibuľu, cesnek, bobkový list, celé korenie čierne, aj nové, troška soli. Dolejme vodou a dusíme skoro do makka.

    Sviečková na smotane (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po jednej hodine nakrájame maso na plátky, trošku posolíme a necháme dodusiť do maka.

    Sviečková na smotane (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je maso makké, vyberieme ho z hrnca a rozmixujeme zeleninu, pridáme horčicu.

    Sviečková na smotane (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme mlieko na zriedenie, lebo od cukety a zemiaka je to dosť husté. Na zjemnenie pridáme šľahačku.

    Sviečková na smotane (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy.

    Sviečková na smotane (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Maso vložíme do pripravenej omáčky, prehrejeme a možeme podávať.

    Sviečková na smotane (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Aby sme toho nemali málo, pripravíme pre našich najdrahších niečo sladké po obede.

    Sviečková na smotane (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

marianne69
teeeda,ale si mi ulahodila,hadam okrem zemiaka a cukety,ktore som este neskusala dat, robime rovnako
tatranka
Chutné a obľúbené jedlo.Páči sa mi ten pomer na tanieri.Dve krásne veľké mäská a tri malé knedle.To by bola mäsková porcia pre mňa.Mňamky...)))
sneica
ja by som si tak dala....perfektne jedlo k tomu babovka ako zakusok...parada...:)
akeber
mňam dala by som si ....už dávno som nejedla :-))
dorisa
Sviečkovú varím inakšie, ale....dala by som si , už sme dávnejšie nemali. A bábovka, muffinky....skvelý obed.
marijanka712
Dala by som si akurát sme spomínali že už dávno sme ju nemali , tvoja tiež vypada skvlelo ja mäso pácujem najmä hovädzie aspon 12 hod pred tepelnou úpravou a tiež nezahusťujem múkou, ale zeleninku prepasírujem a tá mizahustí omáčku , ale z hruba je postup ten istý.Robim na spôsob diviny. robím aj z bravčoveho mäsa a potom obdobným spôsobom ako ty.
helca103
toto je asi v každej rodine TOP.... robím podobne ale bez cukety, zelenina naozaj dostatočne zahustí
betul
...mňam,vyskúšam aj tento recept..
3stan
sa to chystám robiť práve ale aj s borievkamy tak uvidíme potom dám vediet ako to chutilo :-)
marianne69
...tak som tu cuketku s tym zemiakom na to zahustenie dala ,nerada zahustujem mukou a musim napisat,dobre to bolo,aj ked som sa trosicku obavala,ci to nezmeni chut,ani si nevsimli:-)....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia