Foto: sladkacokolada
Na Varecha.sk máme veľa roznych receptov na sviečkovú na smotane, tak ja pridám ten moj osvedčený recept.
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
8 ks |
|
3 ks |
|
kúsok |
|
1 ks |
|
kúsok |
|
1,5-2 KL |
|
1/2 KL |
|
6 ks |
|
6 ks |
|
2 KL |
|
2 KL |
|
1/4 |
|
1,5-2 dcl |
|
1 dcl |
|
|
|
3-4 ks |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Očistíme a umyjeme zeleninu. Maso umyjeme , osolíme , okoreníme, posypeme mletou paprikou.
-
2
Na oleji opečieme maso aj zeleninu, pridáme cibuľu, cesnek, bobkový list, celé korenie čierne, aj nové, troška soli. Dolejme vodou a dusíme skoro do makka.
-
3
Po jednej hodine nakrájame maso na plátky, trošku posolíme a necháme dodusiť do maka.
-
4
Keď je maso makké, vyberieme ho z hrnca a rozmixujeme zeleninu, pridáme horčicu.
-
5
Pridáme mlieko na zriedenie, lebo od cukety a zemiaka je to dosť husté. Na zjemnenie pridáme šľahačku.
-
6
Pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy.
-
7
Maso vložíme do pripravenej omáčky, prehrejeme a možeme podávať.
-
8
Aby sme toho nemali málo, pripravíme pre našich najdrahších niečo sladké po obede.
Diskusia k receptu