Foto: danculka
Tento recept ma napadol ráno,keď som hľadela na mäso,čo s ním...
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
8ks |
|
podľa svojej chuti cesnak,korenie čierne mleté |
|
1500g |
|
po1moka lyžičke. ,soľ,majorán,korenie č |
|
3ks |
|
1ks |
|
2pl |
|
2pl na vymazanie pekáča |
|
1čl |
|
Postup
-
1
Očistené zemiaky nakrájeme na kolieska polovicu dáme predvariť,ale nie rozvariť a druhé dáme do mixera...
-
2
ku zemiakom dáme vajíčka koreniny,smotanu a rozmixujeme do múky dáme prášok do pečiva a premixujeme a máme pripravenú hmotu na zaliatie mäska...
-
3
mäsko nasolíme , pokoreníme a pocesnakujeme...
-
4
predvarené zemiaky dáme na masťou vytretý pekáč...
-
5
potom na zemiaky dáme mäsko...
-
6
a zalejeme zemiakovou hmotou...
-
7
pečieme pri 200st asi hodinu pozrieme šparátkom,ako piškótu,až je čistá je to hotové...pred dopečením pridáme na vrch na každú porciu mäsa paradajku a zapečieme...
-
8
počkáme až trošku vychladne a môžeme podávať,je to vlastne mäsko aj s prílohou v jednom...
-
9
podávala som s čalamádou,dobrú chuť!
Diskusia k receptu