Hurky v lístkovom ceste
Miroslav Vanko
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 27. novembra 2011
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 27. novembra 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
3
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame najemno. Osmažíme ju na miernom ohni v hrnci, pridáme cukor a necháme skaramelizovať za pravidelného miešania. Keď je cibuľa ružová, prilejeme ocot a necháme vydusiť. Jelítka a jaternice pozdĺžne rozkrojíme. Spojíme vždy polovicu jelítka s polovicou jaternice a vzniknutú dvojfarebnú kombináciu zabalíme do šunky.
- 2
Lístkové cesto rozvaľkáme a rozrežeme na štyri plátky. Na každý štvorec umiestnime spojené polovice jelítka a jaternice a lyžicu cibuľovej hmoty. Jelítko s jaternicou do cesta zabalíme a kraje cesta k sebe prilepíme.
- 3
Položíme na plech, potrieme vajíčkom a pečieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
u nás doma sa hovorilo hurky, tu v St.Turej sa hovorí jelítka a niekde sa zas hovorí jaternica.... ja som myslela, že je to to samé :-) alebo sa mýlim?