Hurky v lístkovom ceste

Miroslav Vanko
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 27. novembra 2011
Hurky v lístkovom ceste
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
3
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 ks
300 g
6 ks
2 PL
100 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame najemno. Osmažíme ju na miernom ohni v hrnci, pridáme cukor a necháme skaramelizovať za pravidelného miešania. Keď je cibuľa ružová, prilejeme ocot a necháme vydusiť. Jelítka a jaternice pozdĺžne rozkrojíme. Spojíme vždy polovicu jelítka s polovicou jaternice a vzniknutú dvojfarebnú kombináciu zabalíme do šunky.

  2. 2

    Lístkové cesto rozvaľkáme a rozrežeme na štyri plátky. Na každý štvorec umiestnime spojené polovice jelítka a jaternice a lyžicu cibuľovej hmoty. Jelítko s jaternicou do cesta zabalíme a kraje cesta k sebe prilepíme.

  3. 3

    Položíme na plech, potrieme vajíčkom a pečieme.

Diskusia k receptu

evusik
takže volá sa to hurky v lístkovom ceste a použijeme na to jelítka a jaternice... to som z toho jeleň...
u nás doma sa hovorilo hurky, tu v St.Turej sa hovorí jelítka a niekde sa zas hovorí jaternica.... ja som myslela, že je to to samé :-) alebo sa mýlim?
eva53
tu na východe sa jaternice volajú hurky :-)
marijanka712
Ja viem že exzistuje aj jedno aj druhé , ale neviem rozdiel medzi nimi viem že moravaci nejako takto delia na jelitka a jaternice jedno sa podobá na naše hurky, ale čo je to druhé?.....
evusik
no práve som ťahala rozumy z môjho muža a povedal, že jaternice sú ryža, krúpky, mäso... podľa toho ako kto zvykne robiť, čiže klasika a jelitá sú len čisto mäsové. Ale môžeto byť aj naopak :-) neni si chalan celkom istý.
gittka
super komentáre a ešte lepší názov a suroviny!!!paráda...
sonulienka
Toto skutočne musí vyriešiť asi len sám pán šéfkuchár inak som aj ja s toho jeleň.