Ruské vajíčko

izabella929 - fotkaizabella929, 27. novembra 2011

Toto jedlo oblubujeme asi všetci. Je to veľmi chutná mlska s nejakým čerstvým pečivom na raňajky, olovrant a veru aj na večeru bohato postačí.Tak Zobraziť celý popisToto jedlo oblubujeme asi všetci. Je to veľmi chutná mlska s nejakým čerstvým pečivom na raňajky, olovrant a veru aj na večeru bohato postačí.Tak , ako ho robím ja ho ľúbime..

4
porcie
120 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
5 ks
4 ks
1 ks
100 g
 podľa chuti
štipka
150 ml
250 ml
1 lyžica
1 lyžica
na zdobenie




Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme a dáme variť v šupke .Do menšej nádoby dáme variť aj vajíčka.Pokial sa tieto ingrediencie varia,pokrájam si ostatné komponenty na šalát. Nakladané uhorky pokrájam na malé kocky, cibuľu ošúpem a tiež pokrájam na mesiačiky.Mäkkú salámu pokrájam na slížiky.Tri uvarené vajíčka nastrúham na hrubšej plohe strúhadla.Uvarené zamiaky ošúpem a pokrájam na kocky. Všetky ingrediencie na šalát osolím, pokorením, pridám biely jogurt, lyžicu horčice a smotanu.Pomiešaný šalát dám do chladničky približne na hodinu.Hotový šalát uložím na tanieriky, na vrch uložím na polovicu prerezané vajíčko

  2. 2

    a polejem smotanou a jogurtom, z ktorých som si odložila za jednu lyžicu.Celý tanier ozdobím podľa uváženia.Zo salámy som odrezala 2 kolieska, na jednej strane som do neho zakrojila až po stred a urobila som z nich mištičky, do ktorých som dala sterilizovaný hrášok.

Diskusia k receptu

hubarka35
až sa mi slinky zbiehajú pri pohlade na foto...určite výborné...len hrášok nemám doma-urobím bez neho....a hned zajtra....
marijanka712
vypadá to chutne a dostala som na priam chuť , robím podobne len pridávam l pol.lyžicu majolky , máš pravdu čerstvý chlebík a vynikajúca chuťovka
dorisa
Aj ja by som si hneď sadla k tomu stolu...
sovka62
Ruské vajcia som prvý raz robila keď som mala 18 rokov. Pozvala som priateľku na Silvestra k nám domov a chcela som na neskoré maškrtenie niečo nezvyčajné. recept som našla v mamine kuchárskej knihe aj s návodom na prípravu domácej majonézy. Mama bola výborná kuchárka, ale konzervatívna, tak mi celý čas chodila za pätami a frflala, že to sa nemôže podariť, majonéza sa doma urobiť nedá, nebude sa to dať jesť a podobne mi pridávala dobrú náladu. Nedala som sa odradiť a keď sme v noci ochutnali, všetci sa nimi šli zadrhnúť, tak im chutilo. Nakoniec to bolo pre moju mamu najmilšie pohostenie, ktoré mohla návšteve nachystať.
evasik
ruské vajíčka milujem....vždy si na nich pochutím.... robievam ich aj ja...
izabella929
moji milučkí, vetkým vám ˇˇdakujem za komentáriky...vzhadom na to, že som tu nová a práve začínam presúvať moje recepty z albumu. mám málo času. Ak to budem mať tu komplet, všetkým sa vám budem venovať......ruské vajíčka sú najlepčie z domácich surovín, takto vieme, čo papkáme...majomézu nepoužívam do šalátov.. miešam domácu smotanu s bielym jogurtomm je to chutnejšie...))
izabella929
hubarka35...veď nakoniec ho môžeš urobiť aj bez hrášku...na výzdobe to nič nezmení, dáš do mištičiek trebárs uhorky na drobno nakrájané...))
izabella929
babina28, díky za pochvalu a viac sa poteším, keď môj recept vyskúšaš a napíšeš mi, aké to bolo.-))))
izabella929
marijanka712,,,,tak sme na rovnakej lodi, aj ja ľúbim takéto pochutinky...z toho sa človek do sýta nenapapká, ale aspoň oči papkajú a dušička.-))
izabella929
dorisa, môj stôl je vždy upravený, keď sa ide papkať...veď iba raz žijeme, prečo si nemáme urobiť každý deň aspoň jednu radosť.-)))
izabella929
sovka62 ano je to vynikajúci recept a vhodný aj pre popoludňajšie posedenie s priateľmi niekde pod altánkom.-))
marianne
@izka ja som Ti zabudla aj napisat a podakovat sa,vyborne to bolo,rozhodla som sa pre to jogurtove so smotanou,ani som sa nenazdala a bolo raz-dva prec:-)
root
Aj v Moskve by sa potešili.
marijanna
mnam to som milovala na svadbach a inych prilezitostiach..ak dali len sunkovo syrovy tanier bola som sklamana :) mnam to musim skusit :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia