Foto: elekra
Recept mám od mojej mamy, nerada varila, ale rada a dobre piekla. Tak tu je náš recept na indiánky :
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Oddelíme si žĺtky od bielkov. Bielky si rozdelíme na 4 a 6. Všetky žĺtky vymiešame mixérom s kryštálovým cukrom do peny,
-
2
4 bielka so štipkou soli vytrepeme do tuha.
-
3
Do žĺtkovej hmoty primiešame preosiatu hrubú múku
-
4
a obe hmoty jemne spojíme
-
5
do hladkého cesta,
-
6
ktoré preložíme na plech vytretý olejom a vysypaný hrubou múkou
-
7
a dáme piecť do zohriatej rúry na 175 °C asi 15 až 20 minút (záleží od rúry).
-
8
Upečený korpus necháme vychladnúť.
-
9
Zo zvyšných 6 bielok si vyšľaháme so štipkou soli tuhý sneh, pridáme práškový cukor a trochu kyseliny citrónovej a trepeme nad parou, kým sa nám bielkový sneh neuvarí.
-
10
Vychladnutý korkus natrieme pikantným lekvárom, použila som ríbezľové želé,
-
11
a na to natrieme uvarený sneh,
-
12
rozotrieme po celej ploche
-
13
a ozdobíme čokoládovou polevou. Moja pleva je z várovej čokolády rozpustenej s trochou oleja. Po stuhnutí je krásne lesklá. Môže sa potrieť celá plocha, alebo sa ozdobí nastrúhanou čokoládou. Koláčik sa nechá stuhnúť a môže sa podávať.
Diskusia k receptu