Chilli con carne fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 28. novembra 2011

...alebo mexická chilli fazuľa podľa mňa... nepripravoval som ju už asi rok, nejak som pozabudol, ale minule som podobný recept videl na jednom perfektnom Zobraziť celý popis...alebo mexická chilli fazuľa podľa mňa... nepripravoval som ju už asi rok, nejak som pozabudol, ale minule som podobný recept videl na jednom perfektnom blogu, takže vďaka za pripomenutie :-)

8-9
porcií
20 minút
príprava
65 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
3 ks
1 ks
1 ks
5-6 strúčikov
1-2 PL
200 ml
1 ks červená
5-6 PL
200-250 g




Postup

  1. 1

    ...na masti som orestoval cibuľu, pridal som k nej mleté hovädzie a po chvíľke som podlial suchým červeným, dochutil som čerstvo mletým korením, soľou a sladkou paprikou. Dusil som ho asi 42 minút, potom som pridal nakrájanú kapiu, bazalku a krájané paradajky z konzervy...

    Chilli con carne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...podlial som vodou, tak primerane :-) a pridal som chilli a fazule z konzervy. Nemám svoju fazuľu a do tohto jedla rád pridávam viac druhov fazule, tak je pre mňa výhodné použiť konzervovanú. Dusil som pokiaľ sa šťavička nezredukovala, asi tak 12 minút. Niektoré fazule dávam aj so šťavou, ale vždy ju ochutnám a keď je sladká, alebo inak nevyhovujúca, radšej ju zlejem...

    Chilli con carne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...dosolil som, pridal som kukuricu a údenú šunku, nakrájanú na kocky. Všetko som nechal prevrieť...

    Chilli con carne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...šťavička sa zredukovala, posledná koštovka a keď je všetko ako má byť a chilli jemne, ale intenzívne šteklí podnebie, máme hotovo, podával som s bielou cibuľou, ale výborný je aj nastrúhaný syr, prípadne lyžica kyslej smotany... dobrú chuť :-)

    Chilli con carne (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

babi
...lúbim a toto tvoje vyzerá veľmi dobre....
tinca
@enerrgizer ešte som rcp ani neotvorila a už som vedela,že je z východu /rozumej,že od teba/. Ja to moc neľúbim, ale fantázia tak ako má byť *****:)
frezia68
To je taká dobrotka pre mňa,že zajtra kúpim to suché,lebo nemám v zásobe, iste odkukám od Teba a zrealizujem v najbližších dňoch :-)))
jerica
nerobila som ešte , Tvoj recept ma nakopol , (ale nie tam kde si myslíš) , cítim tú vôňu , ukladám , !!
abdul
Toto furt dlávi Terence Hill s tým drobčekom ? Vyskúšam. Parádne foto.
miloss2
Už dávno som to nejedol,výborný recept,vyskúšam.
helca103
po tvojej pečenej paprike s pečienkami , ďalší recept ktorý mal u nás doma veľký úspech :- ) ja som si ešte posypala syrom
janger
Chili con carne robievam casto. Aj som si nedavno myslela, ze pridam aj na Varechu, ale si ma predbehol ;-))).
enerrgizer
chlieb, bagetka... niekto aj s ryžou, ale ja som to s ňou zatiaľ neskúšal :-)
cica2
@enerrgizer mám rada tvoje recepty, ešte keby mi mal kto, tak lákavo a krásne pripraviť....takže si aspoň recept ukladám a niekedy ho pripravím:-)
erikao
ja som to dnes pripravila s mexickým korením tacos ( bez šunky, paradajok a kapie) a zmesou naplnila mexické tortilly. ozdobiť zvonku uvedenou zeleninou plus listový šalát, plus papričky Jalapeňos... olizovali sme si všetci prsty (doslova)
afataga
dnes so po dlhej dobe varila, skoro podla teba, kukuricu ani papriku nedavam, ani bazalku, ale davam rimsku rascu a oregano, vyskusaj, myslim, ze ta rasca tomu doda tu spravnu chut a propo preco uz nepridavas rcp?, niektore si mal vyborne






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia