Zabíjačkový guláš

Miroslav Vanko
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 27. novembra 2011
Zabíjačkový guláš
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
30 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
500 g
700 g (môžete použiť ľadviny, slezinu, bravčový jazyk, srdce, pečeň, prípadne bravčový mozoček)
300 g
500 g
 na osmaženie cibule
80 g




Postup

  1. 1

    Mäso na zabíjačkový guláš robíme z krkovičky, ktorú vykostíme a nakrájame asi na 2 cm kocky. Aj ďalšie použité mäso (okrem bravčového mozočku) nakrájame na kocky.

  2. 2

    Do zlatista opražíme nakrájanú cibuľku, pridáme nakrájané mäso a zmes bravčových vnútorností.

  3. 3

    Pridáme mletú červenú papriku a za občasného miešania a mierneho podlievania teplou vodou dusíme do vysmaženia na tuk.

  4. 4

    Potom trošku osolíme, pridáme odblanený bravčový mozoček a cesnak. Podlejeme vodou, lepšie však vývarom, a dovaríme, až kým sa tuk neoddelí od šťavy a mäso je mäkké.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia