Zabíjačkový guláš
Miroslav Vanko
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 27. novembra 2011
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 27. novembra 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
150 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1000 g |
|
500 g |
|
700 g (môžete použiť ľadviny, slezinu, bravčový jazyk, srdce, pečeň, prípadne bravčový mozoček) |
|
300 g |
|
500 g |
|
na osmaženie cibule |
|
80 g |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Mäso na zabíjačkový guláš robíme z krkovičky, ktorú vykostíme a nakrájame asi na 2 cm kocky. Aj ďalšie použité mäso (okrem bravčového mozočku) nakrájame na kocky.
- 2
Do zlatista opražíme nakrájanú cibuľku, pridáme nakrájané mäso a zmes bravčových vnútorností.
- 3
Pridáme mletú červenú papriku a za občasného miešania a mierneho podlievania teplou vodou dusíme do vysmaženia na tuk.
- 4
Potom trošku osolíme, pridáme odblanený bravčový mozoček a cesnak. Podlejeme vodou, lepšie však vývarom, a dovaríme, až kým sa tuk neoddelí od šťavy a mäso je mäkké.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu