Vyprážané kuracie pečienky

izabella929 - fotkaizabella929, 27. novembra 2011

Tento repept obľubujem pre jeho rýchlu úpravu a i preto, lebo pečienky ľúbime v každej forme úpravy.

4
porcie
120 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
300 g
150 g
1 ks
2 ks
100 g posekané
 podľa potreby
150 g
250 g
1/2 kávovej lyžičky
100 g
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Do hrnca si dám variť zemiaky na šalát, teda v šupke. Pokial sa varia zemiaky, pokrájam si všetky ostatné ingrediencie do šalátu. Taktiež dám variť vajíčka.Uhorky, cibuľu pokrájam na malé kocky.Uvarené zemiaky scedím a prepláchnem studenou vodou. Ošúpem a pokrájam na malé kocky.Osolím, pokorením všetky ingrediencie, pridám jogurt , smotanu a za lyžicu domácej horčice z cukiny a všetko spolu premiešam a uložím do chladničky na hodinu.Zatial si vo vajíčku a strúhanke obalím kuracie pečienky a vypážam na rozpálenom oleji. Hotový šalát naservírujem na taniere , posypem posekanými orechami, pridám vypražené kuracie pečienky.

Diskusia k receptu

marijanka712
ja to poznám patri to aj medzi naše rýchle a oblúbené jedlá.Ja som to vylepšila s tým , že obalujem v kukuričných na jemno zomletých lupienkach miesto struhanky su chrumkave -výborné na budúce skus a uvidíš....
kopretina
Protože mne vždycky štvalo, že mám při smažení jater postříkané všechno kolem dokola, používám jiný způsob. Játra očistím, operu, okořením grilovacím kořením - nebo podle chuti, obalím ve strouhance a naskládám do pekáčku (já do remosky), zakápnu olejem a za cca 25 minut jsou hotová. Jsou opravdu jako smažená.
tatranka
Musím niekedy urobiť.Už keď som recept videla na tvojej stránke,bola som odhodlaná ho robiť.No akosi z toho zišlo a bolo niečo iné.
No v chladničke mám krásny kus pečienky,takže rezníky budú krásne.A aby neprskala masť pre @kopretinu stačí prikryť okrúhlym sitom proti fŕkaniu masti, a nemusíš sa hnevať.Pri každom vysmážaní tento jednoduchý zlepšovák používam.
anina43
milá @kopretina a @tatranka , obidve rady sú výborné, môj manžel zbožňuje vyprážané kuracie pečienky, ale predstava aká budem pri ich príprave pofŕkaná tukom , ma vždy od tohto spôsobu pripravy odradí. Výborný nápad pripraviť ich v Remoske ma zaujala, vyskúšam a sitko som v mojej kuchyni mala, ale dostalo nohy, niekde sa skrylo predstavte si to a nemôžem ho nikde nájsť, keby to bola ihla nepoviem, ale dosť veľká kuch. pomôcka ? Neostáva iné len si kúpiť nové, ďakujem za pripomenutie.
akeber
ešte som pečienky neskúšala vyprážať....vyskúšam...
katarina1959
Neobaľujete v múke ? Ja často robím vyprážané pečienky, máme ich radi, ale obaľujem klasický troj obal. Asi to má dôvod, preč v múke nie. Napíšte, prosím rada sa poučím.
izabella929
Marijanka, treba skúšať nové trendy a j vo varení...je to iba na nás, na čo práve máme chuť.-)) dík za komentárik..) nech sa ti darí.-)
izabella929
Kopretinka, je pravda, že sa všetko zašpiní, aj ja to občas hodím na pekáč a do trúby...je to myslím lepšie.. díky za komentárik.-)
izabella929
Martička tatranská, ty si môj zlatý anjelíček.-)) díky za komentárik...u nás iba ja zbožňujem pečienky v akom koľvek prevedení...Díky za komentárik.

))
izabella929
Katarinka, ja to roky robím tak, že nepoužívam trojobal, ver mi, že je to lepšie...mne to tak chutí a všetky druhy mäska robím takto, bez múky...treba vyskúšať,,,je to chutnejšie.-))
jozka2
skor ako napecienke by som si pochutnalanatom orechovniku vedlapecienky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia