Foto: izabella929
Recept som si vymyslela sama, podla svojho gusta.Je to veľmi chutné jedlo a doba prípravy minimálna a okrem toho veľa chutných ingrediencií.Vždy, keď mám Zobraziť celý popisRecept som si vymyslela sama, podla svojho gusta.Je to veľmi chutné jedlo a doba prípravy minimálna a okrem toho veľa chutných ingrediencií.Vždy, keď mám doma šampiňony si toto jedlo urobíme.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
8 kusov čerstvé |
|
4 kusy |
|
2 kusy |
|
2 kusy |
|
50 g strúhaný |
|
1 ks natvrdo |
|
150 ml |
|
2 ks |
|
50 g |
|
štipka |
|
1 lyžička na zapečenie |
|
Postup
-
1
Zemiaky umyjem aj s kožou poriadne kefou.Pokrájam na mesiačiky,osolím, posypem americkým korením a rascou , uložím na pekáč, pokvapkám olejom a dám piecť na 200 st.C asi 30 minút.Šampiňony očistím, nôžku pokrájam na melé kolieska a použijem do plnky.Nastrúham syr, salám pokrájam na kocočky, spolu s paprikou, pridám na kocky pokrájaný salám a smotanu a zamiešam plnku.Trošku osolím podľa chuti a pridám štipku čierneho korenia.Pripravené hlávky zo šampiňonov naplním plnkou a preto, že mi plnka zvýšila, vydlabala som do rajčín otvor a tiež som naplnila tou plnkou.Na troške masla
- 2
som orestovala očistenú a na kvietky vyformovanú mrkvu.Vybrala som z trúby upečené americké zemiaky a spolu s plnenými šampionmi, rejčinami som to naservírolvala na tanier. okolo som ešte dala aj orestovanú mrkvu a vykrojenú papriku.Na vrch každého šampiňonu aj plnených rajčín som dala malú lyžičku smotany.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
No fajn sú aj tie plnené šampiňony, už som dávno ich nerobila i keď ja dávam inú plnku - žemľovú ako do kuraťa. Ale tie zemiaky a mrkva mi nedajú pokoj.........