Vnútornosti v kapustovom liste

Miroslav Vanko
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 27. novembra 2011
Vnútornosti v kapustovom liste
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
3
porcie
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/4 ks
500 g
 a srdce
 podľa chuti
 podľa chuti
 podľa chuti
1 ks, väčšia




Postup

  1. 1

    Pečienku rozdelíme na dva diely. Polovicu dáme variť s bravčovou hlavou, pľúcami a srdcom. Varené mäso pomelieme spolu so surovou pečienkou a cibuľou.

  2. 2

    Pridáme soľ, korenie, dobre premiešame a plníme sparené kapustové listy. Zavinieme ich a poukladáme na vymastený pekáč.

  3. 3

    Navrch dáme niekoľko tenkých plátkov slaniny a v rúre upečieme do ružova. Podľa potreby podlejeme horúcou vodou. Do plnky môžeme dať aj ryžu, a to tak, že 250 g prebratej ryže zalejeme vodou, osolíme, pridáme trochu masti, uvaríme a mäkkú vychladenú ryžu zamiešame do pomletého mäsa.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia