Hríbové rizoto

izabella929 - fotkaizabella929, 28. novembra 2011

Hríbové rizoto patrí tiež medzi naše obľúbené jedlá. Robím ho najradšej z čerstvých hríbov, ale nepohrdneme ani rizotu zo šušených dubáčikov.Potrebuje minimálny čas na Zobraziť celý popisHríbové rizoto patrí tiež medzi naše obľúbené jedlá. Robím ho najradšej z čerstvých hríbov, ale nepohrdneme ani rizotu zo šušených dubáčikov.Potrebuje minimálny čas na prípravu a preto patrí medzi obľúbené.

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

50 g
200 g
 podľa potreby
štipka
1 ks
1 strúčik
1 lyžica
1 kocka
na zdobenie




Postup

  1. 1

    Dubáčiky namočím najmenej hodinu pred prípravou do vody. Umyjem si ryžu. Ošúpem cibuľu, cesnak a do rajnice dám olej na ktorom ich osmahnem.Potom pridám preláchnuté dubáčiky a spolu všetko ešte orestujem, dochutím soľou a mletým čiernym korením a pridám umytú odkvapkanú ryžu.Celé to podlejem zeleninovým vývarom a varím do mäkka.Hotové rizoto dám na taniere.Ako prílohu podávam nakladané uhorky,alebo cukinovú čalamádu.Na vrch rizota nastrúham syr Eidam.

Diskusia k receptu

eva53
my sme toho roku dubáčika ani nevideli, v kapustnici bude možno hliva ustricová,ale na budúci rok určite vyskúšam,rizoto vyzerá na okamžité zjedenie. Ja huby môžem na každý spôsob.
izabella929
Evka,díky za komentárik.) je pravda, že tento rok je ozaj chudobný na hríby....čo je škoda, lebo je to vynikajúci komponent na prípravu jedál..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia