Bôčikovo– pečeňová paštéta s mandľami

Miroslav Vanko
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 27. novembra 2011
Bôčikovo– pečeňová paštéta s mandľami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1500 g
500 g
4 ks
1/4 KL
 väčšia štipka
4-5 KL
 nasekané




Postup

  1. 1

    Bôčik a pečeň dvakrát zomelieme, pridáme vajcia, cukor, škoricu, mandle a podľa chuti korenie a soľ.

  2. 2

    Poriadne pomiešame a plníme do malých nádob.

  3. 3

    Sterilizujeme pri miernom vare dve hodiny.

Diskusia k receptu

tatranka
Dnes na oslavách u dcérky som chutnala jej vlastnú domácu pašteku.Výborná!!!!! .Recept si príležitostne vypýtam.No skúsim určite aj tvoju,možno že potom požiada o recept ona mňa.Ukladám do kk.
helca103
robievam ,ale škoricu a mandle som ešte nepoužila musím vyskúšať
likalu
Keď už tie mandle, neboli by lepšie zomleté?
hubata
Neľúbime keď sa mieša "otec s materou" - preto bez tých mandlí, cukru a škorice je pre mňa táto pašteka chutnejšia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia