Vyprážaný pangasius

izabella929 - fotkaizabella929, 27. novembra 2011

Toto jedlo robím veľmi rada, pretože všetky druhy rýb ľúbime a tiež potrebuje minimálny čas na jeho prípravu.

2
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g filé
200 ml
2 ks
200 g
 podľa chuti
300 g
1 malá lyžička




Postup

  1. 1

    Pangasius ponorím do mlieka na 15min.potom ho vysuším papierovou utierkou. Vajíčka rozšlahám a namočím rybku najprv do vajíčok a potom do strúhanky. Na obalovanie už nepoužívam hladkú múku.Jedlo sa mi zdá byť ľahšie straviteľné.Obalené kúsky vyprážam v rozpálenom oleji krátko z oboch strán.Ošúpem si zamiaky, pokrájam na malé kocky a dám variť v osolenej vode asi 20.min.Uvarené zemiaky zlejem.Prihrejem si mlieko a teplým mliekom vyšlahám zemiakovú kašu. Na záver pridám k zemiakom trošku masla, sú lahodnejšie.

Diskusia k receptu

tinca
rybičky vždy, pekne naservírované:)
mesiar50
@izabella929Si šikovná pekné stolovanie,a jedlo musí byť super
vďaka za nápad,za chvílu idem aj robiť rybu.Múku vynechám stejne výrobky len zbytočne vysuší.pá
izabella929
@mesiar50 , ďakujem pekne za komentár.-)teší ma, že aspoň tebe sa páčilo moje bývalé stolovanie...dnes tu je vraj iný trend, či je to správne, to nech posúdia šikovnejší.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia