Foto: dogagador
su naozaj skvarkove a chrumkave, az kym sa nezjedia
príprava
Postup
-
1
Pomlete, posolene skvarky vymiesat s jednou tretinou muky. Do ostatnej muky pridat sol, smotanu, kypr. prasok a vypracovat cesto ako na strudlu. Do toho cesta vlozit skvarkove cesto, zabalit, rozvalkat, prelozit na tretiny. Valkanie a prekladanie opakovat 3-4x, nakoniec rozvalkat na asi 1 a ½ - 2 cm vysoke cesto, nozom ozdobit ( urobit huste mriezky ) potriet vajcom ( bielkom) , vykrajovat kruzky a upiect vo vyhriatej rure do ruzova
- 2
ps: tych vtacikov urobime tak, ze z odrezkov usulame sulcek a zauzlime. koniec, co zostane na vrchu vytvarujeme do spicky a pridame na kazdu stranu jedno zrnko cierneho korenia = ocka. koniec, co zostane naspodu roztlacime a urobime jemne zarezy nozom = chostik. zo zvyskov cesta je lepsie urobit vtacikov, lebo u tychto pagacikov je dolezity system balenia a prekladania cesta, aby sa pekne listkovalo. vtaciky chutia vyborne a hlavne deti ich miluju
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vynikajuci recept pridala uz davnejsie @cistinka :
varecha.pravda.sk/recepty/jarkove-oskvarkove-pagaciky/620...