Foto: dorisa
V sobotu sme piekli pagáčiky z domáceho tvarohu. Boli výborné, stále som mala pocit, že sú v nich škvarky.
30
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Múku, tvaroh,maslo( margarín ) a soľ poriadne vymiesime a vypracujeme cesto. Necháme ho v chlade odpočinúť. Na pomúčenej doske vyvaľkáme asi na pol centimetra. Na plech dáme papier na pečenie. Malou formou vykrajujeme pagáčiky. Uložíme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a môžeme ozdobiť podľa možností ( rasca, vegeta, mak). Pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút pri teplote 180 stupňov.
- 2
Boli výborné aj na druhý deň.
- 2
iste su aj chutne ;-)
odporúča
: )
Ďakujem za komentár, Beatka, jasne... takéto pagáčiky sú veľmi obľúbené aj u nás, chutia aj teplé aj studené.