Kyjevský kotlet v mojej úprave /fotorecept/
Ide o vykostené kuracie prsíčko s ponechanou hornou časťou krídelka, čo vytvára kotlet. Je plnený...
Prudkojedlý paprikáš na smotane z teľacích držiek - pre Božuľku
… a sľuby sa majú dodržiavať! Držky nikdy neodmietnem, aj keby „me malo rozcisnuc“. Môj...
Prepelica na alibernete s grilovanými jablkami
Prepelicu umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Vnútro prepelice vyplníme slaninou a vložíme do vymasteného...
Grilované kačacie prsia so slivkami
Kačacie prsia umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a pečieme na miernom ohni na panvici 8...
Kačacie stehno na thajskej zelenine
Kačacie stehná umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme, vložíme na vymastený plech a dáme piecť...
Farebný tanier s kuracím mäsom
Mám rada pekne a farebne pripravené jedlo, ktoré ma pozýva k stolu. Preto kombinujem a sama sa...
Špenátové halušky
K dobrému mäsku a tam kde patria halušky. Pridávam tento recept, ktorý som si postupne sama z...
Plnená paprika so sójovou drťou
Dnes varím bez mäsa. Minulý týždeň bolo mäsa až-až, tak dnes mame odľahčený deň...
Cachochbilli /fotorecept/
Cachochbilli je u nás menej známa úprava kuraťa. Recept pochádza z Gruzie. Podľa neho pripravené...
Hŕstková polievka na podnet Tinky, Fazuľkový prívarok s mäsom a zemiaky IbataK
Fazuľkový prívarok je, podľa mňa, typické rannoletné jedlo, keď fazuľka priebežne dozrieva na záhradke a doma sa...
Bravčové plátky s brokolicou a karfiolom
Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme. Z každej strany posypeme rascou, ...
Koložvárska trochu inak
Koložvárska kapusta spája samé dobré chute do jedného famózneho celku ;) postup prípravy som si pred rokmi...
Kuracie s ananásom na smotane
Kedysi som recept na kuracinu s ananásom našla v časopise, ja som si ho upravila po...
Libanonské kapsy
Našla som tu viac možností na domácu prípravu Pita chlebu, preto vkladám recept z Libanonu, ...
Pita chlieb podľa Ester Fuszeres
Pita chlieb je chlieb charakteristický pre blízky Východ. Stretneme sa s ním v Sýrii, Libanone,...
Bravčové batôžky
Bravčové stehno prekrojíme na štyri rezne, naklepeme, osolíme a natrieme kečupom. Na troche oleja...
Baťovské rezne
Plátky mäsa ľahko rozklepeme, posolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Menšie plátky mäsa prerežeme, urobíme vrecko, naplníme ananásom...
Čachtické rezy
prepisujem svoje recepty takže budem ich postupne pridávať a u niektorých nebudem uvádzať odklial ich mám ...
Kuracie soté s pórkom a orechami
V jednoduchosti je krása a presne o tom je toto jedlo, alebo rýchla chuťovka:-)
Gnocchi s mäsovo-zeleninovou omáčkou
Tento recept som zas jedla prvý krát už dávno. nepamätám si , len som...
Soté na karí korení
Mám rada prípravu takéhoto typu. Zosypete všetko čo vám zostalo z predošlého obeda, trošku upravíte a...
Panenka v listkovom závoji so špenátom
Unás moc špenát neoblubuju tak som ho schovala do listkového cesta.
Škvareninová nátierka
Keď sú na návšteve rodičia, musím rozmýšľať aj nad raňajkami (ja inak neraňajkujem :- )) a tak...
Dusené zemiaky s brokolicou
Inspiraciu na tento recept som dostala z internetu. Tam boli zemiaky dusene s karfiolom a hraskom....
Hrachová kaša
Takýto prívarok sme my doma volali "čučpajs" neviem, odkial je takýto názov , ale je to...
Syrový blafák
O recepte som sa dozvedela z jednej relácie o varení. Keď som ho vyskúšala, môjmu...
Focaccia - taliansky chlieb
Foccus znamená v taliančine ohnisko, domov. Pôvodne sa tento chlieb piekol v domácnostiach priamo nad...
Kapún na šampanskom
Tento recept som ešte nevarila, vybrala som ho z francúzskej kuchárky, blíži sa Veľká noc...
Talianska Mortadella
V Taliansku sa stretnete s Mortadellou na každom kroku, ale aj mimo Talianska. Vyrába sa priemyselne...
Kuracie rezne v zemiakovej placke
Tento recept som jedla v reštaurácii. Úžasný a ako vonia.
Francúzsky obed po slovensky
Prišli mi na návštevu rodičia a tak som chcela uvariť niečo nie celkom zvyčajné. Nuž som...