Hovädzie Wellington

Michal Pažák
executive chef skupiny Al Dente Group (reštaurácie Prešburg, Al Dente a Cantina), 17. júla 2011
Hovädzie Wellington
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

200 g
10 g
1 ks
2 tenké pláty
1 ks
20 g, čerstvé
60 g




Postup

  1. 1

    Mäso nakoreníme, osolíme a na olivovom oleji sprudka opečieme zo všetkých strán. Vyberieme z panvice a pomocou kuchárskeho štetca potrieme dijonskou horčicou. Na potravinársku fóliu položíme palacinku. V mixéri vymixujeme nakrájané surové šampiňóny, potom ich nasucho restujeme na teflonovej panvici, osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Na palacinku natrieme restované šampiňóny. Mäso zvlášť obalíme v prosciutte a uložíme do stredu palacinky. Mäso zabalíme do palacinky a pomocou fólie ho stiahneme do tvaru batôžka a uložíme odpočívať do chladničky na 20 minút.

  3. 3

    Medzitým rozvaľkáme lístkové cesto. Z mäsa odstránime fóliu a uložíme ho do stredu rozvaľkaného cesta, vytvoríme batôžtek, prebytočné cesto odstránime a cesto poriadne na spodku stlačíme. Potrieme žĺtkom a pečieme 15 minút pri 180 stupňoch.

  4. 4

    Náš tip Jedlo môžeme servírovať s prílohou podľa sezóny, napríklad s čerstvými restovanými kuriatkami.

Diskusia k receptu

chorvat
Je to anglická záležitosť. Nikdy tu nepoužívame dijonsku horčicu! V zásade anglickú horčicu!
elka
idem to zajtra skusit urobit na mojho manzelove narodeniny, ale ja pouzijem nasu slovenske horcicu.
elka
@Elka (4.11.2017 02:38)

a hlavne , ze zijeme v Kanade, ale varime vsetko slovenske jedla a to je moja zlata "Varecha"




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia