Hovädzie Wellington
executive chef skupiny Al Dente Group (reštaurácie Prešburg, Al Dente a Cantina), 17. júla 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Mäso nakoreníme, osolíme a na olivovom oleji sprudka opečieme zo všetkých strán. Vyberieme z panvice a pomocou kuchárskeho štetca potrieme dijonskou horčicou. Na potravinársku fóliu položíme palacinku. V mixéri vymixujeme nakrájané surové šampiňóny, potom ich nasucho restujeme na teflonovej panvici, osolíme a okoreníme.
- 2
Na palacinku natrieme restované šampiňóny. Mäso zvlášť obalíme v prosciutte a uložíme do stredu palacinky. Mäso zabalíme do palacinky a pomocou fólie ho stiahneme do tvaru batôžka a uložíme odpočívať do chladničky na 20 minút.
- 3
Medzitým rozvaľkáme lístkové cesto. Z mäsa odstránime fóliu a uložíme ho do stredu rozvaľkaného cesta, vytvoríme batôžtek, prebytočné cesto odstránime a cesto poriadne na spodku stlačíme. Potrieme žĺtkom a pečieme 15 minút pri 180 stupňoch.
- 4
Náš tip Jedlo môžeme servírovať s prílohou podľa sezóny, napríklad s čerstvými restovanými kuriatkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a hlavne , ze zijeme v Kanade, ale varime vsetko slovenske jedla a to je moja zlata "Varecha"