Foto: alena45
Už tu niekto písal, že toho roku je veľká úroda cukín a patizónov, a tak som sa trochu popozerala aj na iných stránkach (food.com) Zobraziť celý popisUž tu niekto písal, že toho roku je veľká úroda cukín a patizónov, a tak som sa trochu popozerala aj na iných stránkach (food.com) a jeden zaujímavý a jednoduchý recept vyskúšala.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Cukiny si nakrájame pozdĺž na tenké pásy, osolíme a necháme vypotiť cca 10 minút. Medzitým si na tanieri rozšľaháme vajcia a zamiešame strúhanku a parmezán, prípadne soľ. Ja som už soľ nepridávala. Na plech si pripravíme papier na pečenie.
- 2
Vypotené pásy cukiny postupne utierame do papierového obrúska a vidličkou opatrne a najmä trpezlivo natierame pripravenú zmesku. Ukladáme na plech, potom vložíme do rúry a pečieme pri cca 200 stupňoch asi 20 - 25 minút.
- 3
Podávala som s tzatziki, ale určite by bola vhodná aj iná príloha, napr. zeleninový šalát.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Alenka, vdaka za recept.
Už posielam ďalej...díky @alena45
varecha.pravda.sk/recepty/cuketove-pecene-hranolky-fotore...