Foto: jatanika
...
Postup
-
1
Mäso vykostíme a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame najemno.
-
2
Rozohrejeme olej, pridáme cibuľu, orestujeme. Pridáme mäso, pooprážame zo všetkých strán, aby sa zatiahlo. Poprášime mletou paprikou, pridáme koriander. Premiešame. Podlejeme, osolíme a dusíme domäkka.
-
3
Medzitým paradajky nakrájame na kocky, petržlenovú vňať nasekáme. Oboje pridáme k mäsu. Dusíme asi 5 minút.
-
4
Nakoniec pridáme bulgur.
-
5
Zalejeme 2 šálkami vody, necháme prevrieť asi minútu. Dochutíme mletým čiernym korením a citrónovou šťavou. Odstavíme a necháme zakryté stáť asi 20 minút.
-
6
Bulgur napučí, voda vsiakne. Podávame so zeleninovým šalátom.
Akurát nepoužívam pri králičom mäsku, lebo nemám možnosť ho zohnať. Tak bulgur ako aj kuskus je výborný ako príloha k rôznym jedlám, hlavne keď je málo času na varenie, lebo stačí to len zaliať s vriacou vodou.