Kuracie prekvapenie

Ján Petrovka
šéfkuchár hotela Armales v Stakčíne, 17. júla 2011
Kuracie prekvapenie
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

600 g
2 ks
1 ks
100 g
2 strúčiky
1 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie mäso nakrájame na rezance, pripravíme zmes zo solamylu, sójovej omáčky, soli, mletého čierneho korenia a grilovacieho korenia, do ktorej mäso naložíme a necháme odležať 24 hodín.

  2. 2

    Potom mäso prudko opečieme z každej strany.

  3. 3

    Biely jogurt zmiešame s nastrúhanou uhorkou, soľou a cesnakom. Omáčkou prelejeme mäso pred podávaním.

Diskusia k receptu

evanaaa
No, neviem, aká bude tá zmes keď ju zahustí len sójová omáčka, koľko jej treba dať, nebude to viac sypké, ako tekuté?
jarca
Tam bude asi chyba v postupe, nie su tam uvedene tie vajicka, ktore
su v surovinach. @evanaa mne tiez napadlo to iste, ze co to zriedi tu
marinadu na tolko maska, ale na druhy krat som precitala a zistila, ze
vajicka nie su pouzite. Robievam podobny recept, je to dobre.
jarca
Tam bude asi chyba v postupe, nie su tam uvedene tie vajicka, ktore
su v surovinach. @evanaa mne tiez napadlo to iste, ze co to zriedi tu
marinadu na tolko maska, ale na druhy krat som precitala a zistila, ze
vajicka nie su pouzite. Robievam podobny recept, je to dobre.
isabellafly
sice som sa nechala len inspirovat a urobila som si nieco po svojom, no chcem sa len spytat, ci tej soli tam nie je nejak moc? predsa grilovacie korenie je plne soli a este sol pridavat, ja by som sol pridala ked tak az pri tepelnej uprave ak by bolo treba




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia