Burgundské hovädzie dusené na červenom víne
Michal Pažák
executive chef skupiny Al Dente Group (reštaurácie Prešburg, Al Dente a Cantina), 17. júla 2011
executive chef skupiny Al Dente Group (reštaurácie Prešburg, Al Dente a Cantina), 17. júla 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Na oleji opečieme na väčšie kúsky nakrájané hovädzie mäso obalené v múke, osolíme a okoreníme a potom vyberieme. V tom istom hrnci ďalej restujeme na kocky nakrájanú slaninu, mrkvu, cibuľu a cesnak.
- 2
Pridáme mäso a celú zmes polejeme vínom, osolíme a pridáme čierne korenie a bobkový list. Prikryjeme a dáme do rúry rozohriatej na 200 stupňov. Necháme dusiť 2,5 hodiny. Do hotového jedla pridáme uvarené zemiaky.
- 3
Náš tip: Počas varenia môžeme do tohto tradičného francúzskeho jedla zvaného Boeuf Bourguinon pridať rôzne druhy čerstvých byliniek, napríklad rozmarín.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu