Burgundské hovädzie dusené na červenom víne

Michal Pažák
executive chef skupiny Al Dente Group (reštaurácie Prešburg, Al Dente a Cantina), 17. júla 2011
Burgundské hovädzie dusené na červenom víne
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

1/2 fľaše
1,5 kg
200 g
400 g
400 g
2 strúčiky
1 ks
1 vetvička
4 PL




Postup

  1. 1

    Na oleji opečieme na väčšie kúsky nakrájané hovädzie mäso obalené v múke, osolíme a okoreníme a potom vyberieme. V tom istom hrnci ďalej restujeme na kocky nakrájanú slaninu, mrkvu, cibuľu a cesnak.

  2. 2

    Pridáme mäso a celú zmes polejeme vínom, osolíme a pridáme čierne korenie a bobkový list. Prikryjeme a dáme do rúry rozohriatej na 200 stupňov. Necháme dusiť 2,5 hodiny. Do hotového jedla pridáme uvarené zemiaky.

  3. 3

    Náš tip: Počas varenia môžeme do tohto tradičného francúzskeho jedla zvaného Boeuf Bourguinon pridať rôzne druhy čerstvých byliniek, napríklad rozmarín.

Diskusia k receptu

helca103
niečo podobné som robievala často kým nebola hovädzina taká drahá, papaníčko je super
robac
budem robit v nedewlu je to výborné




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia