Ľahký dezert na horúce letné dni :)
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| 4 ks |
|
| 4 lyžice |
|
| 4 lyžice |
|
| 1 lyžica |
|
|
|
|
| 1 ks |
|
| 2 lyžice vlažná |
|
| na potretie korpusu |
|
| 1 ks |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
| 4 lyžice |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme tuhý sneh.
-
2
Žĺtky vymiešame s vanilkovým cukrom, arómou a vodou, postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.
-
3
Do zmesi opatrne vmiešame sneh a cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypenej tortovej formy. Pečieme 25minút pri 170stupňoch.
-
4
Upečený korpus potrieme džemom.
-
5
Pripravíme si "krém": Smotanu na šľahanie vyšľaháme s vanilkovým cukrom vanilkovými semienkami dotuha. K šľahačke prišľaháme kyslé smotany a vylejeme na korpus.
-
6
Na krém poukladáme ovocie a tortu dáme na chvíľku do chladničky. Zatiaľ si pripravíme želatínu podľa návodu a mierne vychladnutú ju vylejeme na tortu. Pred podávaním musí byť torta aspoň 4hodiny v chladničke.









Diskusia k receptu