Sedliacke zemiaky

3sandra3 - fotka3sandra3, 16. júla 2011

:-)

Suroviny

1 kg - menšie
1 KL
150 g
200 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, umyjeme, pokrájame na kolieska , posolíme. Slaninu pokrájame na plátky, očistenú cibuľu na kolieska.

  2. 2

    Na dno pekáča uložíme slaninu, na ňu rozložíme vrstvu zemiakov, posypeme polovicou cibule, rascou, rozložíme zvyšné zemiaky, posypeme rascou, cibuľou, ml. červenou paprikou, pokvapkáme olejom a vo vyhriatej rúre upečieme. Počas pečenia môžeme zemiaky premiešať, aby sa rovnomerne prepiekli.

Diskusia k receptu

viera1
Skús nesoliť pred pečením,aby nepustili vodu,opečú sa do chrumkava.Keď ich posolíš,tak sa nepečú,ale dusia.Od slaninky chytia soľ a možno ich vôbec nebudeš musieť soliť.Chutné sú,keď ich posypeš aj granulovaným cesnakom.
3sandra3
@alena45 som rada, že som pomohla
@viera1 ďakujem za radu, tak to vyskúšam takto podľa teba,,,fakt sa mi to páči,,, i tak ja soľ až tak veru ani nechcem používať
alena45
naozaj chutné, a hoci zostala polovica plechu, nepochybujem, že do večera bude po ňom. Mali sme k nim vyprážaný baklažán, konečne narástol, potvora jedna fialová ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia