
Ravioli s Ricottou, špenátom a šampiňónmi
Prvý krát čo som robil domáce ravioli a boli úžasné :-)

Penne so sušenou šunkou a sušenými paradajkami
Variácia na taliansku kuchyňu, kto chce vegetariánsku verziu, nedá šunku.

Farfalle - tuniakový šalát
Rýchle, ľahké, a naozaj chutne teda podľa mojej chuti:) Farfalle-mušličky, motyliky:) Farfelle používame najčastejšie do cestovinových šalátov alebo s...

Domáca bravčová krkovička na mojom víne
Dnes som uvarila výbornú domácu krkovičku na mojom vlastnom červenom vínečku. nezvyknem robiť jedlá často na...

Kuracie placky s brokolicou
Mäso nakrájame na malé kocky, pridáme cibuľu a rozmixovanú uvarenú brokolicu.

Tilapia po provensálsky
Tilapia je vhodnou rybkou pre milovníkov nezdravého pangasia. Chuť ešte lahodnejšia, bez kostí ! :-)

Slané plnené palacinky
Pripravíme si bešamel. Múku si opražíme . Za stáleho miešania pridávame smotanu a mlieko...

Plnené šampiňóny
Šampiony si očistíme, stopky si odložíme budeme ich potrebovať. Keď sú šampióny očistené namočíme ich...

Čína tak trochu netradične
Obľubujeme čínske všeličo a tak som dnes vymyslela čínu po mojom.

Plnené stehná s hlivovou plnkou
Dnes ma tak napadlo, že na obed urobím trošku netradične plnené stehná. Hneď sa po nich zaprášilo....

Losos v sezame
Sezamové semienka osmažíme na panvici BEZ oleja kým nezhnednú . Vyberieme a dáme ich...

Karfiol na taliansky sposob
Tento recept som nasla v jednom kalendari a odvtedy ked sa mi nechce robit klasicky vyprazany karfiol...

Gazdovské cestoviny
Voľakedy som si objednala domov, cestoviny ale boli strááášne štipľavé ale veľmi dobré. Tak som...

Francúzka bageta
Ďeň pred prípravou jej musíme venovať 3 minútky:) Bageta je druh pečiva pochádzajúceho z Francúzska, ktoré je...

Rillettes bravčové francúzske
Tento recept som objavila v časopise Šarm a či je pravý francúzsky?Tvrdia že áno, tak som ho...

Seitanové rolky s dubákmi a orechami
Náplň do rolky: Dubáky namočíme aspoň na 30 minút v teplej vode.

Bulharský rezeň
Tak toto je zas jedno z mojich najobľúbenejších jedál Jedla som ho prvýkrát ako dieťa na návšteve...

Večera pre dvoch
Vsetky suroviny si naaranzujeme na tanier pokvapkame oliv. olejom pridame morsku sol, cerst. namlete korenie a...

Šunková štrúdľa
Štrúdľu som naposledy piekla, keď som ešte mala vinohrad a murovanú pec. je výborná aj...

Kapustnica s vpúšťanými vajíčkami
Už sa dosť dlhú dobu chystám navariť túto kapustnicu. Recept mám od môjho priateľa, ktorý mi...

Dalmatínsky guláš
Tento recept je z útlej knižky Ako používať korenie od autorky Dagmar Lánskej. Kniha vyšla...

Ryžový nákyp
Tento nakyp robim dost casto hlavne cez vikendy . Dost sa lisi od ostatnych tak skuste nam...

Slávky s rezancami
Recept je pre tých čo stále odolávajú slávkam, alebo iným morským plodom. Netreba sa ich...

Sekaná aljašská treska
Dávno som nerobila fašírku z tresky tak som kúpila mrazenú a trochu môj pôvodný často robený recept...