Srnčie ragú s gnochii

mracik9 - fotkamracik9, 8. apríla 2013
Srnčie ragú s gnochii
Foto: mracik9

Je to dobrota ktorú máme veľmi radi,tak sa chcem s Vami podeliť o gurmánsky zážitok.

Suroviny

1 kg
1/2 kg
1 dcl
1 PL
1 PL
1 PL
1 vetvička
Gnocchi:
1/2 kg
200 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Mäso očistíme,odblaníme a pokrájame na hrubšie rezance.Na oleji si opečieme cibuľu do ružova, pridáme mäso,keď zbelie zalejeme to paradajkovým pretlakom a okoreníme.Varíme kým nie je mäso skoro hotové.

    Srnčie ragú s gnochii - obrázok 1
  2. 2

    Divinu najradšej varím v tlakovom hrnci.Pred koncom pridám zeleninu nechám povariť ešte asi takých 15 minút.Ja nezahusťujem ničím,to väčšie množstvo cibule a zeleniny tam urobí perfektnú šťavičku.

  3. 3

    Tak a ideme na gnocchi.Uvarené a postrúhane zemiaky spojíme z vajíčkom,soľou a múkou na nelepivé cesto s ktorého urobíme šúľance,ktoré pritlačíme vidličkou ,aby na nich zostali pásiky.Zavárame do vriacej osolenej vody,po ochladení zalejeme topeným maslom,aby sa nám nezlepili dokopy.Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

boxik
Vyzerá to na zahryznutie , občas si kúpim divinu takže skúsim , zaujala ma príloha.
mracik9
izabella929,no je to jedlo kráľov,tak aj tak dobré to chutí :))
mracik9
boxik,je to dobrotka,skúšala som rôzne prílohy a tieto zemiakové tam celkom pasovali :)
evanaaa
Srnčie som nejedla,len jelenie, hádam je to jedno, ale dávno. Len ten názov trochu mätie , akoby bolo to ragú z gnocchi, a ono je zo srnčieho....malo by byť aspoň - s......ináč, tie som jedla len raz, kúpené, ale dajú sa ľahko robiť, tebe sa pekne podarili.
mracik9
evanaaa,
Jelenie je oveľa lepšie,ja ho volám čokoládka,no a ten názov,možno to znie blbo,ale chcela som to napísať zrozumiteľne,neviem.Tie gnocchi sa dajú vyrobiť veľmi jednoducho,tak prečo kupovať.Určite to zvládneš,ďakujem :))
mracik9
tatranocka,s kým - s čím s gnocchi,áno opravené,ale aj t tým z bolo fantastické :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia