Foto: margaretka28
Takto ho pomenoval môj syn, ked som mu povedala čo pečiem :-)
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
20 g |
|
3 - 4 dcl |
|
1 ČL |
|
|
|
1 PL |
|
Plnka: | |
500 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7 kusov stredných |
|
150 g |
|
|
|
na posypanie zemiakov |
|
na potretie okrajov cesta |
|
Postup
-
1
Múku preosejeme, pridáme droždie a zalejeme vlažnou vodou. Ked droždie vzíde, pridáme masť, soľ, rascu a vypracujeme cesto, ktoré necháme nakysnúť.
-
2
Plech natrieme masťou a uložíme naň rozvaľkané cesto.
-
3
Mleté mäso ochutíme soľou, čiernym mletým korením, mletou rascou, mletou paprikou sladkou aj pálivou a roztlačeným cesnakom. Množstvo každý podľa svojej chuti. Dobre premiešame a navrstvíme na pripravené cesto
-
4
Zemiaky uvaríme a pokrájame na kolieska, rozložíme na mäso, posolíme a posypeme oreganom. Okraje cesta potrieme masťou a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov, pečieme kým sú okraje červené a cesto sa oddeluje od strán plechu. Tesne pred dopečením som ešte na zemiaky posypala postrúhaný syr. Miesto bez syra je pre môjho muža. (nevie čo je dobré ) :-)
vyskúšať. Aj málo riadu sa zababre no super.
@stacy77777 podla mna by si mohla pouzit rozmaryn
@izabella929 , to nevadí, ja ti rozumiem :-)
@stacy77777 , možno by som oregano vymenila za sušenú zelerovú vňať, alebo ako radí @afataga .
@marianne , jasné, že je aj babský, len môj okrem makovníka a punčáka,, sladké nemusí, radšej klobásku ako dezert :-)
@havino , upeč a uvidíš, ako im pôjde robota od ruky ! :-)
@afataga , môžeš dať aj chilli, ja som dala pomletú feferonku.
@spagetka1812 , plech má rozmer 34x32 .
@boxik , určite to nebude všeobecný trend, aj môj muž má rád makovník, ale ak to niekomu bude vadiť, nemám problém zmeniť názov :-) @marie5 , @silvi ,@aroooo , @babkamt , dakujem za nahliadnutie a všetkým vám dakujem za komentáre :-)
toľko a kúp si už konečne tú umývačku riadu.
mohlo by byť:
cesto-potom mleté mäso-mám v pohároch so zeleninou hotové..bez zemiakov...navrch strúhaný syr...posúd-ako to vidíš....:-)
ten mäsový výrobok sterilizovaný chutí teplý aj studený..robievam roky...na záchranu života v čase núdze...:-))
Ešte som nerobila kysnuté s bravčovou masťou - vyskúšam!
@ebaka , aj tebe dakujem :-)
@jody , dakujem aj Tebe :-)
@douglas , budem rada, ak sa mojim receptom necháš inšpirovať :-)
@francuzska1 , no ja ked sa pomýlim, aj sa mi občas niečo podarí ! :-)
skutočne na cesto mám dať surové mleté mäso?nemám ho podusiť predtým?chcem skúsiť upiecť...:-)
( len som namiesto varených zemiakov som použila plátky surových - bolo menej riadu)