Knedlo Kuře Zelo

nigella87 - fotkanigella87, 7. apríla 2013
Knedlo Kuře Zelo
Foto: nigella87

Česká klasika s obmenou :-) stojí za to vyskúšať na nedeľný obed ! :)

4
porcie
7 minút
príprava
45-50 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
asi 500 g
na podliatie




Postup

  1. 1

    Hlbší pekáč potrieme olejom, poukladáme naň kapustu a na ňu kuracie štvrte, ktoré sme posypali grilovacím korením, rascou a cesnakom.... počas pečenia podlievame vlažnou vodou a trošku premiešavame kapustu :)

    Knedlo Kuře Zelo  - obrázok 1
  2. 2

    HOTOVO ! Podávame s kysnutou knedlou. Jedlo vás poriadne zasýti a hlavne vôbec nieje pracné a je rýchlo urobené. Dobrú chuť prajem!! ;-)

    Knedlo Kuře Zelo  - obrázok 2

Diskusia k receptu

mesiar50
Tak nie vepřo.Cením si moc tvoju kreativitu.
Určite by som tvoje jedlo neodmietol.
marie5
Výborný nápad, kurča týmto spôsobom pečené na kapuste už som robila viackrát, ale ma nenapadlo ako prílohu dať knedľu. Najbližšiu nedeľu vyskúšam ....
havino
kurča na kyslej kapuste, pečiem v zime pravidelne, k tomu popučené zemiaky, výborné jedlo, kura pustí do kapusty šťavu a to ju ochutí
nigella87
silvi ale kdeže kačica, nemám na to kupovat kačicu .. sú to originál kuracie štvrte (ak o tom nevieš sú väčšie pretože tvoria dolné aj horné stehno + časť trtáča) ;-)
evanaaa
Raz som to tuším robila, mala by som znovu, aj s knedlou......@silvi , ty si ešte nemala kuracie štvrte? Ja už dávno nekupujem celé kurča, ale ani stehná, len štvrťky, sú aj lacnejšie než samotné stehná.
silvi
no ja neviem, asi ma oči klamú, predsa to je originál kačka, kura je suchšia a žltšia
mimka946
@silvi ako mozes povedat ze žlčia ked je to okorenene a posypane korenim?jasne ze to su kuracia štvrte od kačice to ma daleko..ako vsimam si tvoje komentare,diskusie a prispevky no nestacim sa cudovat co si to za zenu..oh..
a @nigella87 urcite skusim sice s obmenou ale skusim :)
violeta
@silvi , co ti zas je? :-D Ved naco by @nigella87 , klamala? Ja som tieto 1/4 robila v nedelu, su to presne oni. A mam na Teba este 1 otazku @silvi , ten kavovy mlyncek, co si supla fotku do diskusie o mletom maku, je dobry? Chcela by som si ho objednat. Dik za odpoved, mozes radsej do TS.
silvi
no čo by mi bolo, keď je človek o niečom presvedčený tak si za tým stojí, ja som chovala také kačky čo mali také stehná. @violeta ten mynček je dobrý, dostala som ho do daru. Keby som si však kupovala sama mlynček, tak za tú cenu aj s reguláciou rýchlosti mletia, príp. s funkciami na mletie rôznych potravín, napr. mak, káva, cukor a pod. Kľudne aj tu píšem, prečo nie, veď sloboda slova, snáď ma nezavrú :-P
radox1
po preskumani fotiek su to kuracie stehna plus cast chrbtovej kosti.
renulienka
@nigella87 , aj slepy vidi, ze ide o kura a nie o kacicu...uz tu bol expert, ktory varil morskeho vlka a nazval ho prazmou s bylinkami na bielom vine;-),toto ale nie je Tvoj pripad a nenechaj sa zbytocne vyprovokovat...tak sa mi zda, ze podaktori cakaju iba na to!!!;-)
renulienka
@silvi-na Tvojom mieste si to dam patentovat, kacky s kuracimi nohami - n e u v e r i t e l n e!!!!!;-)))))))Prajem Ti co najviac takychto ,,slachtitelskych uspechov,,!!!;-)
mariamka
ked kuriatko podlejete ciernym pivom miesto vody, bude chutit fakt ako kacka :) robievam takyto recept a je to chutne.. toto je inak statocna porcia :)
silvi
@renulienka , keď začnem zasa chovať, potom ti pošlem poštou jednu, padneš na hubu ako sa hovorí
angast
Pekný recept, riadna porcia , ale ja by som si prosil poriadne pooblievať tie knedlíky výpekom. Mariamka má pravdu. To čierne pivo naozaj dá lepšiu chuť.
jano46
Nigella87, kuracie stehná robím obdobným spôsobom, len v zapekacej sklenenej mise, kde najprv naukladám zemiaky narezané na plátky (osoliť, okoreniť, poprípede korenie podľa vlastnej chuti), nato ide kyslá kapusta a na ňu potom stehná, tá všetká dobrota sa dostane do zemiakov a jedlo je výborné, pri jednom sa utobí aj príloha, je to 3v1 :-))
radost
@ ☺jano46
a nebudú tie zemiaky tvrdé?pod kyslou kapustou?
marika04
aj u nas sa to pieklo v nedelu a k tomu knedla z rožkov vyborne ,hlavne ta kapusta nam chuti
jano46
@radost , určite nebudú tvrdé, neraz som tak robil, jedlo je do hoďky urobené, samozrejme, najprv je misa prikrytá, pred zapečeník mäsa sa odkryje, keď neveríš, skús v tom čase skontrolovať zemiaky, už vtedy budú mäkké




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia