Kuriatka s knedľou
Daniel Hrivňák
šéfkuchár reštaurácie Au Café v Bratislave, 7. apríla 2013
šéfkuchár reštaurácie Au Café v Bratislave, 7. apríla 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Biele pečivo, najlepšie 2 až tri dni staré, nakrájame na kocky. Osolíme, okoreníme, primiešame vajcia a natrhaný špenát, ktorý môžeme restovať na cesnaku.
- 2
Zalejeme smotanou a vymiešame na hmotu, ktorá drží spolu. Vytvarujeme oválnu knedľu alebo guľky a paríme asi 20 minút, záleží na veľkosti.
- 3
Podávame s kuriatkami, restovanými na cibuľke a zalejeme kvalitnou smotanou. Necháme zredukovať (vyvariť vodu a zhustnúť).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu