Kuriatka s knedľou

Daniel Hrivňák
šéfkuchár reštaurácie Au Café v Bratislave, 7. apríla 2013
Kuriatka s knedľou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
200 ml
120 g
2 ks
400 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Biele pečivo, najlepšie 2 až tri dni staré, nakrájame na kocky. Osolíme, okoreníme, primiešame vajcia a natrhaný špenát, ktorý môžeme restovať na cesnaku.

  2. 2

    Zalejeme smotanou a vymiešame na hmotu, ktorá drží spolu. Vytvarujeme oválnu knedľu alebo guľky a paríme asi 20 minút, záleží na veľkosti.

  3. 3

    Podávame s kuriatkami, restovanými na cibuľke a zalejeme kvalitnou smotanou. Necháme zredukovať (vyvariť vodu a zhustnúť).

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Pekny recept, mam vsak jednu otazku, tiez som sa raz pokusila zmrazit kuriatka, ked som ich vsak rozmrazila a chcela pouzit, boli gumovite, nedali sa pozut a ani varenie a dusenie nepomohlo...existuje nejaky recept na ich mrazenie tak, aby zostali jedle? Dakujem.
Ja vsetky huby ocistim, pokrajam na pozadovanu velkost, podusim na troche oleja po fazu, ked huby pustia stavu, dam rychlo do studenej vody schladit a potom aj s tou stavou dam do mikrotenovych sackov a zamrazim. Potom takto zmrazene pouzijem kde je potrebne /do polievky, na olej,.../. Su naozaj ako cerstve. Samozrejme huby by sme mali cim skor spotrebovat. Ked chceme na dlhsie, tak je naozaj lepsie ich sterilizovat, ako je hore napisane.

Pridaj komentár k receptu: