Kuriatka s knedľou

Daniel Hrivňák
šéfkuchár reštaurácie Au Café v Bratislave, 7. apríla 2013
Kuriatka s knedľou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
200 ml
120 g
2 ks
400 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Biele pečivo, najlepšie 2 až tri dni staré, nakrájame na kocky. Osolíme, okoreníme, primiešame vajcia a natrhaný špenát, ktorý môžeme restovať na cesnaku.

  2. 2

    Zalejeme smotanou a vymiešame na hmotu, ktorá drží spolu. Vytvarujeme oválnu knedľu alebo guľky a paríme asi 20 minút, záleží na veľkosti.

  3. 3

    Podávame s kuriatkami, restovanými na cibuľke a zalejeme kvalitnou smotanou. Necháme zredukovať (vyvariť vodu a zhustnúť).

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pekny recept, mam vsak jednu otazku, tiez som sa raz pokusila zmrazit kuriatka, ked som ich vsak rozmrazila a chcela pouzit, boli gumovite, nedali sa pozut a ani varenie a dusenie nepomohlo...existuje nejaky recept na ich mrazenie tak, aby zostali jedle? Dakujem.
Podusiť na masti a cibuľke,dať do fliaš a sterilizovať 30 minút.