Kačacie prsia na hruškovej polente
Daniel Hrivňák
šéfkuchár reštaurácie Au Café v Bratislave, 9. apríla 2013
šéfkuchár reštaurácie Au Café v Bratislave, 9. apríla 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú hrušku nakrájame na kocky, orestujeme na rozpustenom cukre, zalejeme červeným vínom, privedieme do bodu varu, odstavíme a schladíme.
- 2
Mlieko vylejeme do hrnca, dochutíme soľou, korením, privedieme do bodu varu a pomaly primiešavame polentu. Varíme asi 7 minút, potom vmiešame scedené hrušky, nalejeme do maslom vymastenej formy a necháme schladiť.
- 3
Umyté prsia narežeme na koži, osolíme, okoreníme, zatiahneme na panvici a dáme piecť na asi 10 minút pri teplote 180 stupňov. Zachladenú polentu vyklopíme, nakrájame na požadovaný tvar, ohrejeme, dáme na tanier, zasypeme čerstvou rukolou, dochutenou olejom a soľou. Podávame spolu s doružova upečenými kačacími prsami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu