Kačacie prsia na hruškovej polente

Daniel Hrivňák
šéfkuchár reštaurácie Au Café v Bratislave, 9. apríla 2013
Kačacie prsia na hruškovej polente
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
10 g
120 g
150 ml
100 g
1 ks
10 ml
200 ml
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistenú hrušku nakrájame na kocky, orestujeme na rozpustenom cukre, zalejeme červeným vínom, privedieme do bodu varu, odstavíme a schladíme.

  2. 2

    Mlieko vylejeme do hrnca, dochutíme soľou, korením, privedieme do bodu varu a pomaly primiešavame polentu. Varíme asi 7 minút, potom vmiešame scedené hrušky, nalejeme do maslom vymastenej formy a necháme schladiť.

  3. 3

    Umyté prsia narežeme na koži, osolíme, okoreníme, zatiahneme na panvici a dáme piecť na asi 10 minút pri teplote 180 stupňov. Zachladenú polentu vyklopíme, nakrájame na požadovaný tvar, ohrejeme, dáme na tanier, zasypeme čerstvou rukolou, dochutenou olejom a soľou. Podávame spolu s doružova upečenými kačacími prsami.

Recept je zaradený do kategórií:
Kačacie mäso, Talianska kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené, Varené

Diskusia k receptu

zolik
beriem tiez, super recept. Na pripravu jednoduchy a vyzera uchvatne sviatocne. Bude v nedelu. Vsetko potrebne mam musim dokupit len cerstvu rukolu a hrusku. Vdaka a ukladam do KK.
ethanel
pekna kombinacia chuti, ja robievam Truffle polentu a steak, polentu vykrajujem a potom este nasledne hodim do fritezy a vysmazim.