Foto: pupava
Narýchlo zmyslený, no nakoniec veľmi chutný recept. Pripomína mi stanovačky spred pár rokov, špízy balené v alobale... už nech sa oteplí.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mäso nakrájame na väčšie kúsky a necháme si ho odstáť v olivovom oleji (ja som pridala aj korenie na grilované kurča, aby to malo nejakú chuť). Kým sa kura kúpe v oleji, nakrájame si ostatnú zeleninu - cibuľu na kolieska, cherry rajčiny. Nakrájame aj slaninu a klobásu.
- 2
Všetko pekne ponavliekame na ihly. Dáme na plech, polejeme ešte trochou olivového oleja. Plech zakryjeme alobalom a dáme do predhriatej rúry na 1 hodinu na 180 °C.
- 3
Zatiaľ si urobíme omáčku. Do hrnca nalejeme smotanu na varenie a po chvíli pridáme popretláčanú gorgonzolu. Ochutíme čiernym korením, varíme za stáleho miešania. Po uvarení môžeme rozmixovať ponorným mixérom. Do omáčky som soľ nepridávala, slaná bola beztak dosť.
- 4
Ako prílohu môžeme použiť zemiaky. Dali by sa, samozrejme, pokojne ponavliekať na ihlice a nechať upiecť spolu s celým špízom, no ja som sa rozhodla pre túto alternatívu. Necháme si uvariť na kocky nakrájané zemiaky (cca pol hodina). Necháme si ich bokom. Keď vyberieme špíz po hodine z trúby, odložíme si ihlice bokom (na alobal napríklad) a do oleja, ktorý nám ostal na plechu hodíme uvarené zemiaky. Na asi 10 minút ich hodíme do trúby. Vyberieme a môžeme servírovať. Dobrú chuť (:
- 5
Tip: omáčku odporúčam dávať do extra nádobky, pohárika a jedlo si v nej namáčať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu