Kuracina v palacinke fotorecept

elysa - fotkaelysa, 7. apríla 2013
Kuracina v palacinke (fotorecept)
Foto: elysa

Môj syn zbožňuje kuracie prsia a toto je jeden z jeho obľúbených obedov...

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Palacinkové cesto:
150 g
3 ks
0,5 ČL
50 g
375 ml
 alebo olej na vyprážanie
Náplň:
500 g
250 g
200 g
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Hladkú múku,soľ, mlieko, rozpustené maslo a vajcia vymiešame do hladka.

    Kuracina v palacinke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a odložíme na 30 minút. Kuracie prsia nakrájame na menšie rezance, šampióny na plátky, cibuľu na drobno, a tú rozdelíme na polovice.

    Kuracina v palacinke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do dvoch hrncov dáme na trochu oleja smažiť cibuľu.

    Kuracina v palacinke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do jedného hrnca dáme dusiť šampióny a do druhého kuracie prsia.

    Kuracina v palacinke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Šampióny osolíme, okoreníme, ja som pridala aj mleté sušené hríby. Opražené prsia osolíme a okoreníme. Prsia prikryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka.

    Kuracina v palacinke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Šampióny sú udusené skôr ako mäso, tak ich vypneme.

    Kuracina v palacinke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    K uduseným prsiam pridáme šampióny a kyslú smotanu.

    Kuracina v palacinke (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dobre premiešame,necháme prejsť varom, pridáme maslo na zjemnenie a podľa potreby dosolíme a dokoreníme.

    Kuracina v palacinke (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Z cesta upečieme 8 palaciniek, o niečo hrubších, ako keď robíme nasladko, teda ja ich- tie sladké robím tenššie.

    Kuracina v palacinke (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Palacinky plníme pred podávaním, plníme len toľko, koľko zjeme, náplň v hrnci sa dá ešte prihriať, palacinka sa dá prihriať v mikrovlnke.

    Kuracina v palacinke (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Zrolujeme a podávame, je to rozpis presne na osem naplnených palaciniek.

    Kuracina v palacinke (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

marie5
Škoda, že som tento recept nemala už včera, lebo na dnes som mala v pláne robiť kuracie prsia a tento recept by sa mi veľmi hodil, ale to nevadí, ukladám do KK a čo najskôr vyskúšam
cesminaz
Toto by som si vedela predstavit v "arabskom chlebiku"skrutene...mnam,v palacinke si to predstavujem tazsie.Ale je to asi len otazka zvyku :-) ukladam a pri najblizsej prilezitosti vyskusam ;-)
boxik
V jednej dnes už neexistujúcej vegetariánskej reštaurácii v Košiciach robili niečo podobné , ale plnka bola bez mäsa na podobnom princípe a ešte to bolo obalené v klasickom trojobale a vypražené. Podávali to zo zemiakmi , alebo ryžou a bolo to najobľúbenejšie jedlo na ktoré chodili aj mäsožravci , teda aj ja.
svetlana9
robím tieto slané palacinky - plnky dávam viac - palacinku preložím iba na polovicu. Ako plnka môže ísť aj praženica so syrom. Keďže dusenie kuracieho mäska trvá dlhšie, tak vlož hríbiky neskôr - nemusíš to robiť v dvoch nádobách.
elysa
ďakujem Vám... @boxik moje prvé plnené palacinky na slano boli plnené šunkou a syrom, vysmažené v trojobale, s hranolkami- teraz by mi to asi nekonečne dlho trávilo...:)
vlado29
Elys,moje prvé plnené palacinky na slano veľmi nevyzerali ako palacinky :),boli plnené tiež šunkou a syrom, s hranolkami a hlávkovým šalátom- recept isto vyskúšam,lebo syn kuracinu obľubuje na "x" spôsobov
elysa
@Vlado29 (28.3.2016 09:13)

aj moje vyzerali inak a ešte boli aj obalené v trojobale a vysmažené....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia