Foto: boise
Mám veľmi rada cuketu. Každý rok jej kopec nasadíme, a potom sa húfne robia cuketové placky, cuketový prívarok, cuketový koláč, vypráža sa. Ale stále Zobraziť celý popisMám veľmi rada cuketu. Každý rok jej kopec nasadíme, a potom sa húfne robia cuketové placky, cuketový prívarok, cuketový koláč, vypráža sa. Ale stále je jej veľa :) Tak to chce ešte niečo cuketové na raňajky, prípadne večeru.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cuketu (no a teraz mám problém, pretože to stále robím inak. Buď ju nastrúham na veľkých slzičkách, alebo na malých, alebo ju "zotriem" ako zemiaky na halušky...na foto je zrovna posledná možnosť) si nastrúhame na jemno.
- 2
Na oleji si trošku opražíme pór, prípadne cibuľku. Pridáme na menšie kúsky nakrájanú zelenú papriku (nie tú hrubú, ale klasiku, tuším je to PCR) a trošku podusíme. Pridáme červenú mletú papriku, trošku soli, alebo soľčanky a nastrúhanú cuketu.
- 3
Dusíme asi 5 minút (záleží od toho, ako na hrubo je cuketa nastrúhaná. Osobne mám rada, aj keď ešte trošku chrumká), pridáme rozšľahané vajíčko. Mne stačí na jednu menšiu cuketu jedno, ale moji chlapi chcú aspoň 3, takže dávam dve ;) Ešte chvíľku premiešame na ohni a odstavíme. Podávam to posypané mletou červenou paprikou a k tomu kopec zeleniny zo záhradky. Ale keďže záhradka ešte pije posledné zvyšky topiaceho sa snehu, tak improvizujeme kúpenou zeleninou :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu