Margotkové palacinky

mirusia - bez fotkymirusia, 9. apríla 2013
Margotkové palacinky
Foto: mirusia

Recept veľmi jednoduchý, proste si do vami zaužívaného palacinkového cesta pridáte nastrúhanú margotku:) Inak je to veľmi sýte. Ledva som zvládla jednu, čo inokedy pojem aj tri. Margotka tam je cítiť a cesto je hutnejšie.

20
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 - 3 ks
400 ml
1/2 ČL
250 g
4 PL
1 PL
1 ks
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajíčka rozšľaháme s mliekom a soľou. Pridáme po troche múku, zašľaháme, múka, zašľahať, ... . Nakoniec cukor, šťava z citróna.

    Margotkové palacinky - obrázok 1
  2. 2

    Postrúhame (na najväčšom) margotku do cesta, zamiešame.

    Margotkové palacinky - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec minerálku a necháme samozrejme odstáť (30min). Kolegyňa sa vždy rozčuľovala, že sa jej nikdy nedaria palacinky, tak zakaždým odíde rozčúlená k svokre si dať kávu a potom sa jej zrazu vždy vydaria ;) Komu sa zdá málo, pridá múku/mlieko, taktiež si to dohusťuje ako treba. Palacinkové cesto je vďačné, aspoň mne nerobí jedy.

    Margotkové palacinky - obrázok 3
  4. 4

    Kým cesto stojí, možno si pripraviť plnky. I keď, margotkovej palacinke stačí obyčajný džem a netreba to robiť ešte ťažšie na žalúdok. Ja som spravila makovú plnku a tvarohovú (tvaroh/smotana/cukor).

    Margotkové palacinky - obrázok 4
  5. 5

    Vysmažiť palacinky na masle (panvicu iba jemne potrieť) a je. Vrch som ozdobila čokoládou, netreba sa trápiť s pridávaním smotany, šľahačky, cery a pod. Hneď sa to zje takže len trocha mlieka a kúsky čokolády či už nad parou alebo priamo v hrnci na plameni.

    Margotkové palacinky - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Proti gustu žiaden dišputát, ale pridanie cukru a margotu do palacinkového cesta spôsobuje, že sa ten cukor na povrchu palacinky spáli je škodlivý. Nápad s margotom je výborný, oslovil ma, skúsim ho však nastrúhať ako dekoráciu
Môže byť, vždy keď vidím spáleninu tak si hovorím, že zomriem chorá:)
preco pridavat do palacinkoveho cesta margotku, ked palacinky su super aj bez margotky a margotka je super aj bez palaciniek??
ako nic proti, sto ludi sto chuti, ale pride mi to take zbytocne....
myslim, ze je to zbytocne plytvanie peniazkami...