Margotkové palacinky

mirusia - bez fotkymirusia, 9. apríla 2013
Margotkové palacinky
Foto: mirusia

Recept veľmi jednoduchý, proste si do vami zaužívaného palacinkového cesta pridáte nastrúhanú margotku:) Inak je to veľmi sýte. Ledva som zvládla jednu, čo inokedy Zobraziť celý popisRecept veľmi jednoduchý, proste si do vami zaužívaného palacinkového cesta pridáte nastrúhanú margotku:) Inak je to veľmi sýte. Ledva som zvládla jednu, čo inokedy pojem aj tri. Margotka tam je cítiť a cesto je hutnejšie.

20
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 - 3 ks
400 ml
1/2 ČL
250 g
4 PL
1 PL
1 ks
4 PL




Postup

  1. 1

    Vajíčka rozšľaháme s mliekom a soľou. Pridáme po troche múku, zašľaháme, múka, zašľahať, ... . Nakoniec cukor, šťava z citróna.

    Margotkové palacinky - obrázok 1
  2. 2

    Postrúhame (na najväčšom) margotku do cesta, zamiešame.

    Margotkové palacinky - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec minerálku a necháme samozrejme odstáť (30min). Kolegyňa sa vždy rozčuľovala, že sa jej nikdy nedaria palacinky, tak zakaždým odíde rozčúlená k svokre si dať kávu a potom sa jej zrazu vždy vydaria ;) Komu sa zdá málo, pridá múku/mlieko, taktiež si to dohusťuje ako treba. Palacinkové cesto je vďačné, aspoň mne nerobí jedy.

    Margotkové palacinky - obrázok 3
  4. 4

    Kým cesto stojí, možno si pripraviť plnky. I keď, margotkovej palacinke stačí obyčajný džem a netreba to robiť ešte ťažšie na žalúdok. Ja som spravila makovú plnku a tvarohovú (tvaroh/smotana/cukor).

    Margotkové palacinky - obrázok 4
  5. 5

    Vysmažiť palacinky na masle (panvicu iba jemne potrieť) a je. Vrch som ozdobila čokoládou, netreba sa trápiť s pridávaním smotany, šľahačky, cery a pod. Hneď sa to zje takže len trocha mlieka a kúsky čokolády či už nad parou alebo priamo v hrnci na plameni.

    Margotkové palacinky - obrázok 5

Diskusia k receptu

silvi
Proti gustu žiaden dišputát, ale pridanie cukru a margotu do palacinkového cesta spôsobuje, že sa ten cukor na povrchu palacinky spáli je škodlivý. Nápad s margotom je výborný, oslovil ma, skúsim ho však nastrúhať ako dekoráciu
mirusia
Môže byť, vždy keď vidím spáleninu tak si hovorím, že zomriem chorá:)
smajliqa
preco pridavat do palacinkoveho cesta margotku, ked palacinky su super aj bez margotky a margotka je super aj bez palaciniek??
ako nic proti, sto ludi sto chuti, ale pride mi to take zbytocne....
myslim, ze je to zbytocne plytvanie peniazkami...
mirusia
Áno aj tak môže byť. Mne osobne príde ako plytvanie peniažkami si vôbec palacinky dávať, stačí mi dať si lyžičku cukru predsa:) No priznám si, som len žena a mám slabosti pre zbytočnosti ako je oblečenie, sladkosti a knihy. Ale mojej mame napríklad margotka samotná nechutí. Takto mi ju zjedla. Ale máš pravdu aj v tom, že sto ľudí sto chutí :) Ale aby som teda vyrovnala tie peniažky naviac čo som podľa vás minula, zajtra nebudem nič variť ani jesť a vyrovnám to:)
ailuj82
Podľa mňa nebolo ničoho škoda. Je tu mnoho *blbých* receptov, ale tento rozhodne nepatrí k nim. Ta margotka tam dodá určite výbornú chuť :)
kimlo
Celkom zaujímavý nápad...doteraz som dával do palacinkového cesta strúhané jablko, toto treba len asi vyskúšať... :-)
nikola166
mne sa to napr. veľmi páči :) dnes chcem robiť palacinky, tak vyskúšam...
smajliqa
@mirusia
ale nebolo to v zlom, aby si to tak nebrala :)
ja osobne by som to urcite vsetko pojedla. milujem sladke..
valeri
ukladám, to bude mať určite doma úspech.
boxik
Ak by si mi naservírovala tie palacinky ako sú na tvojom obrázku ani za mak by ma nezaujímalo ako vznikli, to je pochúťka ktorú môžem vždy.Tá margotka je však dobrý tip , ja palacinkové cesto bežne sladím a nemám pocit že by podľa toho ako rýchlo sa palacinky minú , niekto protestoval.
broninka
mne sa to tiež zdá ako zaujímavý nápad, margotku mám rada, určite vyskúšam :-)
mesiar50
Margotku mám velmi rád a palacinky tiež.Cením si tvoju
inováciu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia