Zemiaky na kyslo

mimka946 - fotkamimka946, 8. apríla 2013
Zemiaky na kyslo
Foto: mimka946

Tak toto zbožňujem je to rýchle a chutne :) Upravila som to podla mojej chuti nech sa páči

Suroviny

7 ks
500 ml
1 PL
3 ks
Ostatné:
 (pečivo)
2 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme,nakrajame na kocky,umyjeme a dáme do hrnca.

  2. 2

    Zalejeme vodou,posolime a pridame bob.list.Nechame zovrieť a varíme dokým zemiaky nebudú mäkké.

  3. 3

    Zatiaľ si upečieme sekanu.

  4. 4

    Ked su mäkké pridáme mlieko zmiešane s kyslou smotanou a 2 PL hladkej múky.

  5. 5

    Dáme do hrnca cez sitko,pridáme kôpor a nechame zovrieť.Po nabrati do taniera si dávam ocot a cukor pomer je 1:1.Milujem sladko-kyslé :-)) Do hrnca nedavam lebo som jedina čo ľúbi ocot.

  6. 6

    Podávame s pečenou sekanou a pečivom :)

Diskusia k receptu

silvi
To je jedlo mojich snov, už sa teším keď si to uvarím
jazavka
aj ja milujem zemiaky na kyslo s fašírkou... mňam...
ampara
Výborná klasika,ja ešte do vody k zemiakom pridávam malú ošúpanú cibuľu,ktorú po uvarení vyberám spolu s bobkovým listom.
fazia
Aj ja som recept vyskúšala, len som si ho troška upravila. Najskôr som si mrkvu pokrájanú na malom množstve oleja opražila a varila spolu so zemiakmi. A po uvarení, som na troške oleja opražila troška sladkej papriky a pridala k zemiakom nakyslo, kvôli farbe. Tak to varím väčšinou a pridávam varené vajce, alebo volské oko ako prílohu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia