Foto: paploska
Sú trochu náročnejšie na prípravu ako tie so zeleninou, ale stojí to za to. Dobre poslúžia na pohostenie pre očakávanú návštevu alebo ako chutná Zobraziť celý popisSú trochu náročnejšie na prípravu ako tie so zeleninou, ale stojí to za to. Dobre poslúžia na pohostenie pre očakávanú návštevu alebo ako chutná večera pre mäsožravcov.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ideálny stav je, ak máte doma varené bravčové alebo kuracie a neviete čo s ním. Nič sa nestane, ak dáte do plnky len jeden druh, či mäso vymeníte za krevety. Ja som dnes to šťastie nemala, tak som varila 2 druhy mäsa. Mäso nakrájame na drobné kúsky a uvaríme vo vode. Osolíme a okoreníme. Necháme vychladnúť a pridáme lyžicu rastlinného oleja, lyžičku tmavého cukru a 2 lyžice kvalitnej sójovej omáčky. Premiešame a necháme 30 min. odpočívať v chladničke.
-
2
Cibuľku aj s vňaťou, bambusové výhonky a papriku pokrájame na malé kocky.
-
3
Vo woku rozpálime rastlinný olej a pridáme všetku zeleninu, opekáme približne 3 minúty. Pridáme mäso a pekne ho spolu so zeleninou opečieme. 1 lyžičku škrobu rozrobíme v 2 lyžičkách vlažnej vody a pridáme k plnke. 5 minút povaríme. Plnku necháme vychladnúť. Masa nesmie byť riedka.
-
4
Ryžový papier je veľmi jemný, takže ho opatrne vyberte z obalu a po jednom ho namočte na 30 sekúnd do vlažnej vody. Na každý plát dáme lyžicu plnky zvinieme ako palacinku, len opatrnejšie, tak aby sme uzavreli konce a plnka nám nevytiekla.
-
5
Z z jedného balenia sa nám podarí spraviť 10 roliek.
-
6
Vo woku rozpálime olej a rolky opatrne vyprážame. Správne rolky majú byť chrumkavé. Rolky namáčame v sójovej omáčke a podávame s ľadovým šalátom a reďkovkou. Šalát môžeme jemne pokvapkať vínnym octom. Dobrú chuť.
hľadajte ryžový papier:-)
visualrecipes.com/recipe-details/recipe_id/477/Lumpiang-S...