Trojfarebný koláč k veľkonočnej šunke
Tento koláč je u nás tradíciou k Veľkej Noci, pečiem ho celý život. Nápad som...
Hotdog-y s medvedím cesnakom
Ako som nevedela čo s medvedím cesnakom :) PS: piecť na 180 do zlatista, nespomínam si koľko...
Marinované kuracie krídelká so zeleninou
Pripravte si kuracinu namarinovanú v cesnaku a v mede s množstvom rôznej grilovanej zeleniny tak, ako...
Plnená paprika
Plnenú papriku pozná určite každý a v každej domácnosti má svoje miesto. Táto verzia je presne...
Šampiňónovo-mrkvový závin so špenátovými listami
Pripravené rýchlo, zjedené ešte rýchlejšie :)
Brokolicovo-kurací chowder
Už tu mám jeden recept na chowder. Originál je ten s rybami a tento je pre...
Ukrajinské tvarohové „syrníky“
Tradičné jedlá Zemplína hovoria o šikovnosti tunajších prababičiek. Z lokálnych, ľahko dostupných surovín dokázali totiž...
Rebierka na mede a sójovej omáčke
Zaujali ma recepty z pomalého hrnca a tak som si jeden pomalý hrniec kúpila. Neľutujem, ...
Hranolkový koláč s hubami
Viem, viem, hranolky nie sú zdravé, všeobecný názor ľudí. A tobôž nie kupované....
Jarná polievka
Lacná chutná polievočka. Alebo čo urobiť s vňaťou z jarnej cibuľky, pokiaľ ju nejete surovú....
Pagáče plnené zemiakovou kašou
Tak tieto pagáče plnené zemiakovou kašou sú vynikajúce. Často ich pečiem , nakoľko u nás...
Zemiakový prívarok s podtitulom návrat @stefanm
Radi sa vraciate na miesta kde ste sa cítili dobre? Asi áno. Tak týmto príspevkom sa...
Börülce çorbası - fazuľová polievka
Börülce (Börüldže) je vlastne druh fazule, ktora sa volá Čierne oko :-) Používa sa väčšinou do...
Kačacie stehno v bylinkách na glazovanej mrkve
Očistené a osušené kačacie stehná opečieme z oboch strán na prepustenej kačacej masti. Pridáme nakrájanú mrkvu, bylinky,...
Paradajková nátierka na hrianky
Mala som doma tri mäkké paradajky, starý chlieb a hlad. Tri dobré ingrediencie :)
Morčacia roláda plnená kyslou kapustou
<b>Morčacia roláda:</b> Nakrájanú cibuľu s kyslou kapustou opražíme, osolíme, okoreníme a podusíme. Morčacie prsia upravíme na...
Rizoto Gharch Polow
Iran je krajina kde miesaju ryzu so zemiakmi, kapustou, sosovicou, mrkvou ci hribami ale...
Minestrone s quinoou
Recept som našla minulý týždeň na stránke inspiracie. sk a keďže sa ohlásil syn vegetarián na víkend,...
Čerešňový nákyp – Kirschenmichel
Toto jedlo sa dakedy jedávalo ako hlavne jedlo/hlavný chod. Je to niečo podobné ako slovenská žemľovka...
Šošovicový eintopf
Rada tento eintopf varím aj ako polievku, trochu redšiu a v jednom hrnci, bez opekania...
Krkovička v hořčičné omáčce s kluskami
Krkovičku nakrájíme na čtyři plátky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi...
Hovädzie ragú z Čachtíc
Suroviny sú z Čachtíc, tak preto ten názov. Potreboval som vyskúšať nový liatinový kastról, ...
Kváskové vafle
Vafle boli okrúhle koláčiky ku káve. Rozrezali sa po obvode a plnili sa karamelovým krémom...
Marinované kačacie prsia v brusnicovej omáčke
Hydinu mám veľmi rád, veď sa dá pripraviť na desiatky spôsobov. Mojou hlavnou inšpiráciou sú skúsenosti starých mám, ale rád vymýšľam...
Brioche Chinoise
Takto kvalitné cesto sa mi doteraz ešte nepodarilo, preto si ho musím uložiť ;) Na Brioche Chinoise...